Lovna kinologija > Pomagala
Teletakt!!!
imenjak:
--- Citat: Viktor - 01. 12. 2007. 09:26:44 ---
--- Citat: kiza - 28. 11. 2007. 22:39:35 ---Bas me interesuje da li koristite teletakt prilikom obuke pasa č Ja koristim,ali samo na pojedinim psima i samo na onim starijim od godinu-dve !Za sada ima da se naruci preko neta INOTEK teletaktovi ,jeftini su ,mogu se naci za nekih stotinak evra.
--- Kraj citata ---
Po meni je Inotek sigurno vrhunska roba a uz njemu uz bok ide Dogtra. Ne mogu reči da nisam koristio, koliko god može napraviti problema može biti i dobro rješenje kod nekih pasa. Ja sam ga koristio kod starih pasa koje sam uzimao i stvarno nakon što sam sve odradio kako se kaže "na žgance" napravio sam mali finiš sa njime i imao dobar rezultat. Kod npr. mlade kuje koju imam radim bez njega jer od početka si dajem truda i mislim da ga neču niti koristiti.
Pozdrav Viktor
--- Kraj citata ---
Teletakt treba koristiti što manje i to isključivo kod starijih pasa. Koristiti ga kao zadnje sredstvo, tj kad ni jedna druga metoda ne pomaže i to samo za ispravljanje težih mana u ponašanju psa, npr. kidanje divljači, napadanje ljudi i sl. a ne nikako kao kaznu za nedolazak na poziv i slične stvari. Kod osjetljivijih pasa, pogotovo kod mlačih može izazvati trajne traume pa takav pas postaje uplašen i priličito neupotrebljiv za lov i kad doče u situaciju koja je slična onoj kad je upotrijebljen teletakt obično reagira z2
Viktor:
Kao što sam i sam radio i ovo tvoje potpisujem!
Pozdrav Viktor
lovacpd:
Da li neko ima shemu za teletakt? ili neki link?
Bio bi mi izazov napraviti je...
skyangel:
ma rađe se nemoj s tim igrati. Možeš probati jedino ako ga misliš testirati na sebi, psa nemoj koristiti kao pokusnog kunića...
lovacpd:
Cuj ugradilo bi se nesto da se kontrolise snaga.....
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju