Lovna kinologija > Pomagala
Teletakt!!!
Venator:
Imam novi teletakt, zapakiran, nikad korišten, Dogtra 282, jedan transmiter, dvije ogrlice, dakle za dva psa. Ako je netko zainteresiran neka se javi na Privatne poruke
Pozdrav
the_one:
--- Citat: fidel - 02. 02. 2009. 17:44:00 ---Ima li neko konkretnu informaciju gde ,po kojim cenama i koji modeli teletakta se mogu nabaviti?
Pozdrav...
--- Kraj citata ---
teletakte možete dobiti na www.dogtrace-hr.com, imajo dvije godine garancije i rade fenomenalno
simun2807:
Evo da i ja podijelim svoje skromno iskustvo tj. znanje s vama.PRVA stvar prije upotrebe teletakta je da se pas socijalizira i nauci poslusnosti (dodi,sjedi,lezi,na zabranu NE,uz nogu i ostalo po zelji) tako da razumije znacenje izgovorenih rijeci i da ih moze povezat sa radnjama koje mora izvrsit.Zatim se mora poznavat pas s kojim se radi tj. koliko je pas psihicki stabilan i siguran u sebe kada zagusti i kako opcenito reagira na kaznjavanje s davilicom,udarcem i na samu rijec NE (il kako vec netko kaznjava psa).Pas nesmije biti mlad tj. da bar malo nije sazrio (neki psi trijebaju dosec odredenu dob a neki samo usputna iskustva koja ih ucine sigurnim u samu sebe tj. zrelijim premda ni to nije pravilo).Dalje kao sto je vec jedan kolega rekao u svom postu UPOTREBA TELETAKTA JE ZADNJA OPCIJA kada je vec sve isprobano.Prije samoga koristenja teletakta psa treba naucit na teletakt tj. da ga minimalno na vratu nosi 2 mjeseca (u boksu,setnji,na terenu, 24 sata na dan) da se snjimen suzivi tj da mu nije smetnja pri izvrsavanju negovih uobicajenih radnji.Jer ako se pas nije suzivio sa teletaktom postoji mogucnost da izgovorenu ZAPOVIJED tj. kaznjavanje sa teletaktom poveze sa ogrlicom u tom slucaju ste dobili psa koji slusa samo kad je teletakt njemu na vratu (i ako vam tako ispadne budite sretni jer je moglo proc i gore kao npr.mogao je napustit i teren i vas sa šokom koji se vise nikad nebi mogao ispravit i postao bi neupotrebljiv pas).I samo da napomenem da pas ima memoriju shvacanja jednu ipo sekundu.Šta znaci da imate 1.5 sekundu da ga kaznite od trenutka kada je napravio nesto lose tj. da ga pohvalite u tom periodu kada je napravio nešto dobro (nije pravilo ali utisak u tom periodu ima najbolji ucinak).
Ako sam nekomen pomoga drago mi je il ako tko ima šta za pitat ili mu nije jasno rado cu pomoc koliko budem mogao i znao. Sretno u radu i z10
Zbrka:
Aj molim te objasni ovu 1.5 sekundi! m4
Zbrka:
Kako i odakle ti ovo o memoriji pasa od 1.5 sekundi?Kako onda objašnjavaš npr.vježbe odlaganja ili sjedanja,i da li to znači da imaš 1.5 sek. da nagradiš psa kad izvrši tu komandu?
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju