Lovna kinologija > Pomagala
Teletakt!!!
Venator:
Preporučujem svima Dogtra modele.
Ja imam 2502 B&T i super zadovoljan.
Usitinu ako se želite pozabaviti sa problemima sa psom, uložite koju kunu više i da ne bude kako je netko prije postao:škrti plaća dva puta.
Pozdrav
sibirevski:
Ja se bavom dresurom pasa. Teletakt je osnovni alat kod dresure pasa. Za ispravljanje grešaka koje pas radi na udaljenosto od 20 metara. Često ljudi kod dresure griješe jer psa pozovu k sebi i onda ga grde riječima ili ga kazne. TO NIJE DOBRO. Jer pas tada ne uoči greški i nezna što je krivo napravio. Kazna mora biti momentalna, a tako i nagrada.
Ako kupuješ teletakt najbolje je kupiti onaj koji ima pinger ma sebi. To je signal koji se čuje kad pas markira kadga nemožeš naći u grmlju. Obavezno mora imati i bepeer. To je zvučni signal koji ide sa elektostimulacijom. Kasnije se tokom dresure elektro stimulacija oslabljuje i ostaje samo zvuk beepera.
Jako je važno pas ne poveže tetetakt sa elektro stimulacijom, jer će ti raditi samo kad ima tetetakt oko vrata.
Druga vazna stvar je povodnik koji se zovr eng. HARNESSES koji se mora malko preinačiti tako da se sa omčom vežu zadnje šape psa za harness. Na taj način dobivamo to da pas ne skače i ne trči po lovištu , već da detaljno prolazi svaki dio...
okan:
Kolege jel imate kakve informacije jel se kod nas u trgovinama može nać neki dobar teletakt. Kakva su mišljenja o d-controlu i canicomu, kakvog su kvaliteta.
poz.
best of habek:
Pozz svima
Okan -ja imam caniway i vrlo sam zadovoljan s tim teletaktom
jer ima i zvučni i ele.impuls na istom okovratniku
-kupio sam ga u lov.dućanu Lisica(imaš reklamu u LV)
jura23:
canicom...provjereno... extra
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju