Lovna kinologija > Prehrana pasa
Mrsav ili uhranjen pas
fazan:
Kao i ljudu i psi imaju drugačije metabolizme.Večinu lovačkog staža kako sam več i napisao na forumu proveo sam uz oštrodlake jaziče.Uvijek od 2-5 komada.Hranim ih jednako količinski i u isto vrijeme .Kad sam zbog službenih obaveza odsutan po 2-3 tjedna ,pa se vratim doma razlika u težini zna biti i do 1/2 kg zbog nedostatnog kretanja.
Redovnim izlascima na teren kilažu i kondiciju najprije povrat mužjak koji prvi pokazuje pretilost.To me navodi na razmišljanje da svaki pas različitom brzinom troši energiju te da ne treba generaliziratiu pogledu težine odnosno izgleda psa.
dean:
Kad se sve zbroji i oduzme. Svatko od nas bi trebao znati svog psa i njegove navike, kako prehrambene, tako i svake druge. Kilu-dvije lako skine u lovu, a kako da nadoknadi manjakč
shaga:
--- Citat: dean - 20. 09. 2007. 10:37:08 --- Kilu-dvije lako skine u lovu, a kako da nadoknadi manjakč
--- Kraj citata ---
E kod nas se kaze pojacaj mu PINJATU pa ce on lako dobiti ta 2-3 kg
dean:
Lovne aktivnosti se više-manje rade u jesen, zimu, kada je hladno. Nije ista ni količina ni kvaliteta hrane za psa zimi i ljeti. Ljeti je vruče, višak kila mu smeta, a zimi mu koristi. Ali treba svoje kile lako nositi i zimi. Optimum, je ključna riječ! Poznaj svog psa i znat češ koliko čega mu treba i u kojem periodu godine.
shaga:
to je to d4
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju