Lovna kinologija > Prehrana pasa
Sirovo meso - DA/NE
HunterDon:
Znači, koje je vaše stajalište o prehrani lovnog psa sirovim mesom? Ako je npr. meso zaraženo pas može obolit, a preko njega se pak može zaraziti vlasnik, tj. mi... ako se meso malo prokuha, koja svojstva gubi u odnosu na sirovo? Da ne spominjem priče koje kolaju da pas koji se hrani sirovim mesom voli gricnuti fazana ili zeca ako ga se ostavi nasamo s njim?! ::) Da počne trgati divljač i tako... ;D
Pozdrav!!!
HunterDon
Zoran:
kakvo je tvoje mišljenje autor?
prvo tema ova postoji!!!
drugo koliki taj vlasnik mora biti lud?=?? da truje svjesno svoga psa sa zarazenim mesom! pljus
trece šta znaci malo prokuham! ako kljuca onda kljuca! ako podgrijem na 30stepeni onda raširavam bakterije !
cetvro nema šanse da gricka pas zeku ili fazana jer zeko ima kozu a fazan perije! a pas je dovoljno inteligentan da to razlikuje! jedino ako se hrani tako sa svjezim da mu se baci komd divljaci kompletno sa perijem ili kozom i da jede! onda bi to moglo biti svatljivo!!!
onda se to moze desiti!
ali kako veliš sa svjezim mesom idem od toga da je oslobođeno utroba i koža!
SEJFO:
POZDRAV!!! zagi
eEEEEEEEEE što je onaj ZOKI bio ljudina,,,,,a ovaj ÐŽORÐŽO zajebaje,,,,!!! ;) d4
kao prvo,,,, praktikujem ako sam u mogućnosti jednom sedmično dati psima sirovo meso, uglavnom se to radi glođanjem kostiju...pogotovo štencima od 3 do .6 mjeseci kad mjenjaju zube, normalno da kosti dobijem iz mesnice pa ispada da je meso pregledano, sve đžigerice i bijelu i crnu OBAVEZNO iskuhavam ,,,,, e to je sva nauka,,,,sirovo meso je dobro davati psima,,,nauka je dokazala ...neko će objasniti..ja sigurno neću jer znam da ne znam!!!! zagi zagi
File:
jedino ispravno hranjenje svih pasa je hranjenje sa sirovim mesom + dodatak uglikohidrata i malo povrća znači 70% meso 15% riža ili tjestenina 15% povće mrkva i to... Ako se daje svježa riba umjesto mesa onda malo pojačat dozu i to je to
Nema nikakvih bakterija i bolest ako je meso friško jer onda bi ja dosad umro koliko sam bifteka sirovog pojeo...
SEJFO:
Tebi je kolega konjak ili nešto slično ubijao bakterije,,,pa si živ ;) ;) ;D ;D d4 d4 d4 hao
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju