Lovna kinologija > Prehrana pasa
Sirovo meso - DA/NE
HunterDon:
--- Citat: Zoržo - 16. 02. 2010. 13:03:28 ---kakvo je tvoje mišljenje autor?
--- Kraj citata ---
Moja kuja jede Proplan, ponekad dobije prokuhane tripice + riža + povrće... Što je za mene prokuhano? Pa meso 10 minuta provrije u kipučoj vodi... ;)
--- Citat: Zoržo - 16. 02. 2010. 13:03:28 ---prvo tema ova postoji!!!
--- Kraj citata ---
Ona tema je bućkuriš, od hranjenja briketima, do kuhnog ili sirovog mesa, te svakakvih kemija i zajebancija... ;)
--- Citat: Zoržo - 16. 02. 2010. 13:03:28 ---drugo koliki taj vlasnik mora biti lud?=?? da truje svjesno svoga psa sa zarazenim mesom! pljus
--- Kraj citata ---
Neznam, ali mislim da ne postoji čovjek koji može prostim okom na zdravom i svježem mesu vidjeti je li to meso zaraženo kojom bakterijom ili nametnikom tipa salmonela, trihineloza ili trakavica... ;) Ono može na pogled biti savršeno, no tko zna što skriva... ;)
--- Citat: Zoržo - 16. 02. 2010. 13:03:28 ---trece šta znaci malo prokuham! ako kljuca onda kljuca! ako podgrijem na 30stepeni onda raširavam bakterije !
--- Kraj citata ---
Vidi prvi quote... ;)
--- Citat: Zoržo - 16. 02. 2010. 13:03:28 ---cetvro nema šanse da gricka pas zeku ili fazana jer zeko ima kozu a fazan perije! a pas je dovoljno inteligentan da to razlikuje! jedino ako se hrani tako sa svjezim da mu se baci komd divljaci kompletno sa perijem ili kozom i da jede! onda bi to moglo biti svatljivo!!!
onda se to moze desiti!
ali kako veliš sa svjezim mesom idem od toga da je oslobođeno utroba i koža!
--- Kraj citata ---
Divljač dobije takav šus ili ga dva ili tri psa rastrgnu da skinu dio kože ili perja s divljači... hopa, evo svježe meso... Još je k tome divljač u nekom nepristpačnom gustišu sa psom i evo veselja... postoje razne situacije... ili kako je npr. kolegi pas u gepeku pojeo pola zeca... NOD je bio u pitanju... hranio ga briketima i svježim mesom (grljani, pileći vratovi, tripice, itd...)... ne znači da će svi to raditi, ali eto... pitao si pa sam dao primjer...
Mene zanima koja je prednost sirovog nad prokuhanim mesom? Bjelačevine se ne uništavaju kuhanjem, jel tako? A to je ono što pas najviše dobija iz mesa... a da se pri kuhanju odstrane možebitne bakterije ili nametnici... ;)
Pozdrav!!!
HunterDon
Zoran:
gledaj kolega da ti nezvucim provokantan sad ili nesto drugo!
to su nagađanja sve šta si ti sad napiso!
zna se jako dobro koje meso daješ svome psu,,, ono šta ja nejedem to nemogu psu da dajem!!!
a to o nekim takvim cudnim susevima to je lutrija!!
HunterDon:
Ma nema problema kolega, sve 5... tu smo da raspravimo i da čujemo nešto novo jel tak? ;)
Baš sam gledao ovaj video o vajmarcima iz Njemačke i vidim da im žena daje sirove tipice... Ako imaš volje, pogledaj i sam... ;)
http://www.weimaraner.de/weimaranerfilm/index.html
Rekoh, pa da čujem i vas ostale kolege lovce... d4 Kakva su vaša iskustva, jel vam se možda desilo da pas sastrane gricne divljač itd... to mene zanima... misliš da mi se da kuhati fileke... onaj miris... ufff... uf Boli me briga kako hrane ovi što ne vode pse u lov, jel kuhaju, pirjaju, daju BARF itd... teaa Svi znamo kako se treba ponašati naš lovni pomagač, da ne trga divljač, da ne bježi s njom od nas, da je ne komada itd...
Pozdrav!!!
HunterDon
Zoran:
gle ja iz iskustva znam da kod mene to nije tako! ja svoje pse hranim sa divljaci one djelove šta bi neko sebi pravio gulaš!!!,, to ljepo prokuham! i oni to pjede!
niti mi grizu divljac niti je grickaju! uvjek je svjže i prokuhano! jer su navikli da ja to malo poslolim,,,
e sad moj problem je to šta ja mogu nekih 2-3 kile spremiti, a nepada mi napmet još za psa neki frižeder d akupujem!
psima je naj potrebnije meso,,, a kruh i riza su im toliko potrebni ko covjeku šečer za organizam!
narvno to šta im ja prokuham je sa kostima,, pa ljepo kosti im malo još analne žljezde pročisti!
pa nemoram prst gurat tamo hao hao hao
e sad ovo šta ja radim nebi nikome savjetovo! jer nemate psa iste naravi ko ja!
HunterDon:
--- Citat: Zoržo - 16. 02. 2010. 13:59:15 ---
e sad ovo šta ja radim nebi nikome savjetovo! jer nemate psa iste naravi ko ja!
--- Kraj citata ---
Jbga, ne poznaš mene... ima nas još takvih... i u toj mjeri da pas dobije bolje nego ja... ;D
E da, kosti sam zaboravio spomenuti... i ja ih dajem... kupim u mesnici teleće vrške, tj. krajeve rebara... 7 kn kg... uzmem kako ima, 10-15 kg, nije problem... i to 2-3 puta na tjedan prokuham i dam kuji... da ne kažem da neki kupuju te vrške pa onda doma pandlaju i to mesu uzmaju za kobasice... pa kad ja spomenem da svojoj kuju to dajem u komadu s mesom, počinje ::)... rol
Svakako bih preporuči da se kosti redovno daju psu, analke se same čiste i nema problema da se pas "sanjka", grize, čoha ili da dobije upalu uha od njih... ;) Naravno, ne davati kosti koje pucaju po dužini, kako ne bi došlo do cijepanja pa bi se pas lako mogao ugušiti ili mu zapeti komad u crijevima itd... d4
Pozdrav!!!
HunterDon
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju