Lovstvo > Provjera znanja
Jos malo o kunama
KOBI:
evo jedne
zhrvoje:
Moja familija se davno prije skoro pa profesionalno bavila lovom na kune radi krzna. I ja sam ulovio svoj dio tako da sve ovo znam iz iskustva a ne iz knjiga. I danas kod kuce imam 20-tak ustavljenih krzna tako da ako tko bude imao prilike mogu mu prakticno pokazat razlike.
Najveca zabluda kod razlikovanja kuna je boja lise, mnogi kazu da je kod bjelice bijele a kod zlatice zute boje. To nije tocno skoro pa polovica krzna bjelice koje imam ima lisu zuckaste boje. Pravi pokazatelj je samo oblik lise z10 z10..
STARI AVDZIJA:
--- Citat: Kobasan - 11. 10. 2008. 00:28:19 ---Kod mene ih ima al u zadnje vrijeme ih nitko i ne lovi.
prije su se skupljala krzna od njih ali i drugih d.zivotinja pa se pravila odjeca a danas je to sve nesto umjetno tako da je cijena krzna i koza jako niska pa se ne isplati.
--- Kraj citata ---
zato nam s...a zečju populaciju.
Zoran:
ovo je pravi primjerak,,, tak je mirna i umiljata
magwin:
--- Citat: zhrvoje - 11. 10. 2008. 00:34:09 ---Moja familija se davno prije skoro pa profesionalno bavila lovom na kune radi krzna. I ja sam ulovio svoj dio tako da sve ovo znam iz iskustva a ne iz knjiga. I danas kod kuce imam 20-tak ustavljenih krzna tako da ako tko bude imao prilike mogu mu prakticno pokazat razlike.
Najveca zabluda kod razlikovanja kuna je boja lise, mnogi kazu da je kod bjelice bijele a kod zlatice zute boje. To nije tocno skoro pa polovica krzna bjelice koje imam ima lisu zuckaste boje. Pravi pokazatelj je samo oblik lise z10 z10..
--- Kraj citata ---
Sad si nas nešto i naučio to nigdje ne piše d4
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju