Lovstvo > Provjera znanja

Lovačka terminologija

<< < (5/15) > >>

magwin:

--- Citat: Huntercro - 16. 09. 2008. 22:47:08 ---ejabte jel flekšus ili flehšus ili plehšus na kraju šta je to? Priznajem da sam prvi put čuo taj izraz ovdje. Kod mene niko tako ne govori

--- Kraj citata ---
Germanizam je ziher a i ja pokušavam dokučiti što je to točno ali sve me manje zanima....

Štef:

--- Citat: Huntercro - 16. 09. 2008. 22:47:08 ---ejabte jel flekšus ili flehšus ili plehšus na kraju šta je to? Priznajem da sam prvi put čuo taj izraz ovdje. Kod mene niko tako ne govori

--- Kraj citata ---

Kad zagorci počnu koristit njemačke rijeći onda ti to tak ispadne, ništa novo. ččč  paci  uf  ;)

Magwin, nije teško bilo zaključit da je germanizam a ak te ne zanima, što se patiš onda! step

fazan:

--- Citat: Štef - 16. 09. 2008. 08:52:46 ---"flekšus" ili "flehšus", kak već tko govori, je termin koji se upotrebljava kod upucavanja karabina a znaći da npr. na udaljenosti od 100 metara si podesio optiku tako da metak udara točno u mjesto nišanjenja (sjećište križa optike na meti), tj. nisi ga upucao da nišaniš u desetku na meti a da metak recimo udara +4 cm više od točke nišanjenja.
 ak nije u potpunosti jasno mogu se još malo potrudit, ali mislim da je dovoljno. z14

--- Kraj citata ---
To je točan odgovor. d4
A što je to drekšus ?

skyangel:
Pod pojmom "drekšus" podrazumijeva se takav šus, koji nakon ciljanja u 10-ku na meti na 100 m i opaljenja, prorijedi perje plahom fazanu koji mirno pase 50 m lijevo ili desno na livadi. Jesam pogodio?  ;D

oliverl:
Da nije pogodak "u meko"?

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju