Lovstvo > Sokolarenje
Sokolarenje-lov budučnosti
dean:
U zadnje vrijeme puno pričam sa lovcima koji zbog urbanizacije gube terene lovišta, te u dogledno vrijeme neče moči s puškom u lovište jer se ne smije pucati 300 metara od kuča. Sokolarenje je alternativa tome, jer ti je dovoljna livada 100 sa 200 metara da načeš na njoj sa psom fazana te da ga loviš sa sokolarskom pticom. U svakom slučaju, velika je budučnost u tome gledajuči sa strane.
Viktor:
Odličan topic Deane d1 d1 d1 :) :)
Sokolarenje može iskoristiti terene koje ne mogu lovci s puškom uz naravno naknadu kao što je normalno. Takve prostore koriste u Njmačkoj, Engleskoj, Francuskoj, Americi......
Osim toga, ja se zalažem da se radi slično kao u čitavoj modernoj Evropi, i da si sokolar kao član pojedinog društva da truda i napravi extra hranilišta i ispusti dodatnu divljač na terenima gdje je otežan i onemogućen lov. Ovo se posebno odnosi na fazane za koje je stvarno SRAMOTA da ih nema u izobilju jer je to poprilično plastična vrsta koja može pružiti ugodan lov za sve a da se "lovci" mečusobno ne posvačaju. Garantiram da za sve ima mjesta, samo fali ljudske solidarnosti i rada.
Ovo je mojih ruku djelo. Ja znam da svatko nema mjesta za ovakve stvari ali uvijek postoje prijatelji koji to mogu i imaju mjesta tako se sve može dogovorit. Isto tako uvijek se može kupiti divljač, napraviti hranilišta i ispustiti.
Malo truda ;D ;D
Pozdrav Viktor
dean:
Gdje je volja tu je i način. Dok mnogi samo mlate jezikom kao lopatom!
Bobi:
Bravo Viktor, svaka cast, pa ti me iznenadjujes svakim postom z30
medo:
Viktore imam osjecaj da se ti najvise trudis oko hobija tj. nauke.Svaka cast na trudu i nadam se da ce te bar netko nagraditi kao primjer pojedinim L Drustvima.Iako je tvoj uspjeh samom tebi najveca nagrada d4
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju