Lovstvo > Sokolarenje

Sokolarenje-lov budučnosti

<< < (2/7) > >>

Viktor:
Hvala dečki  ;D ;D

Ja se trudim pokazat novima kako bi trebalo od početka jer kad sam ja počeo 95' odmah iza rata ovo je bio daleki san......najgore je kad oni kojima hočeš pomoči postanu ljubomorni i zavidni....no uvijek se nače dobre ekipe  ;) ;) 8) 8)

Bobi navrati!

Medo ja putujem u petak i u 18.25h bi trebao biti u Lutonu. U subotu i nedjelju računam na tebe  ;D ;D

Pozdrav Viktor

Jurica:
Viktore, moram ti reci iz iskustva sa mojom fazanerijom, da bi ja neke stvari drugacije napravio na fazaneriji. Znam da ti je struka lovstvo ali je i cinjenica da je strucno znanje u uzgoju fazana u HR na vrlo niskim granama. Danas se rade puno "lakse " konstrukcije sa manje stupnih djelova, a samim time flexibilnije za vjetar,snjeg i led. Ja sam svojevremeno projektirao 6500m2 fazanerije koja bi imala sve od zatvorenih baterija, preko ispusta do voljera a sve bi radio samo JEDAN covjek. Konstrukcija je bila ultralight ali cvrtoca nadprosjecna. Koristenjem dobro ukopanih i betoniranih te spananih pilota i krovnih stupova kao i celicnih sajli, dobio sam vrlo cvrstu ali i sigurnu konstruciju koja  se uz to i samookapljivalja. bla bla bla  ;D ;D

Viktor:
Ne sumnjam Jure  ;) ovo je priručno i zato su drveni stupovi jer mi je prijeko potrebna za ovu godinu a na godinu ću vjerojatno raditi veličine za 300 komada ne drugom komadu zemlje i iči ću na ovaj način koji si spomenuo  ;)

Naravno, javim ti se pa čemo popričat o detaljima  ;)

Pozdrav Viktor

Jurica:
za 300 kom ne idi nikako ispod 600m2. idealno bi bilo 900m2 ali... ma ,pricat cemo oko svega  ;)

dean:
Viktore kolika površina je vama dovoljna za gajenje i lov divljačič Uzevši u obzir da vam treba puno divljači zbog velikog broja pokušaja. Te da li je država spremna ili več nekom je dala malo lovišteč Vama je možda dosta 200 ha, jer na toj površini možda može biti 200 fazana (ovisi o bonitetu), pogotovo ako ga ispuštate.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju