Streljaštvo > Streljane
Civilna streljana za pušku u području Zagreba. Utopija ili ??
PinzHunter:
meni je nepojmljivo da ZG nema takvu streljanu. Dobro nema ni Bihac, ali je Bihac provincija prema ZG. U Banja Luci kad sam bio svaki put oduševljen, mozes pucati sa cim god zelis.Maltene 5 minuta od samog centra. Koga zanima i bude u blizini nek navrati na Rakovacke Bare. Nebojsa je skoro svaki dan tamo. d1
Baki:
Dobro kazes Pinz streljana je udaljena 5 minuta od centra grada,i mozes da pucas koliko god zelis.
blackpowder:
zadnjih desetak godina intenzivno pucam u Italiji i ni tamo situacija nije baš vesela. Gradovi koji imaju streljane većinom su izgrađene u 19 st. ili za vrijeme Musolinija. na raznim streljanama razni režimi - negdije možeš pucati koji kalibar hoćeš, negdije samo .22, negdije samo olovnim zrnima negdije pa samo FMJ . Nerijetko vikendom strijelci voze i po 200 km da bi došli na streljanu na kojoj mogu pucati što ih zanima.
Nove streljane vezane su obično uz trgovine oružjem - tako recimno GALERIA DEL TIRO ima 25 m streljanu, 10m zračnu, 50m , 100m, i pazi sad 300m ali sve pod zemljom . tjedni prihod samo od streljana oko 20 000 €! u nadzemnom djelu je trgovina oružjem i opremom sa servisom (oko200 kvadrata) restoran, turistička agencija za lovni turizam , sala za konferencije i uredi lokalnih lovačkih i streljačkih društava. izgradio privatnik i sve dao u najam. udaljeno oko 30 km od Brescie a vikendom se traži mjesto više na streljani. ref
Njihov zakon prepoznaje streljane (izgrađene sportske objekte) i strelišta (prirodne lokacije pogodne za obavljanje streljačkih aktivnosti) tako da recimo prvenstvo Italije u .45 division pucao sam u šljunčari usred kukuruzišta u Topo di trevi (nezamislivo kod nas).
Kod nas trgovci oružjem i streljivom još nisu shvatili da ako nam prodaju oružje i streljivo moraju nam ponuditi i mjesto gdje ćemo ga potrošiti! ref
PinzHunter:
Intersantno.
Ne mogu da shvatim da se za streljanu nemoze izdvojiti koji novac a na sve moguce gluposti se trosi.Bilo gdje da se to radi. Kao sto velis kolega, oni koji nam prodaju municiju bi trebali takvo nesto da naprave, ali to je rijedak slucaj.
Mislim da bi u svakom gradu gdje ima vise od 500 lovaca, streljana itekako bila dobrar izvor prihoda.A sa druge strane bili bi i lovci i ne-lovci zadovoljni.Pored streljane mali restorancic i kud ces bolje.
Huntercro:
trgovci moraju shvatiti jednu stvar da moraju imati mjesto gdje se ono što se prodaje može i isprobati. A takav ću ja bit trgovac i organizirati ću razne prezentacije i probe ref
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju