Streljaštvo > Streljane
Streljane
oliverl:
Ako ga i ne zaustavi trzaj mu da prednost u strateškoj bežaniji z2
Schultz and Larsen:
HA,ha ;D
File:
--- Citat: Ry1 - 26. 01. 2008. 13:54:28 ---Naravno da nema veze. Postoji samo jedna stvar vezana za trzaj i preciznost, a to je strah od udara u rame pri povlacenju obaraca. Bolje poznat kao trzaj glavom u stranu u momentu opaljenja ili kako ga Englezi zovu flich. Lako ga je prepoznati ali vecina strelaca koji imaju taj problem nece da ga priznaju. Lako se i otkriva, dajte im praznu pusku (a da ne znaju da je prazna) da pucaju...klik i vidis kako refleksno trzne glavu u nazad 8)
Reflesna radnja...tesko se leci ali se leci,
--- Kraj citata ---
Ry u pravu si imam i ja malo problema s tim to sam prvi put primjeti prije par dana bio sam u lovu na patke i ispucao sam jednu patronu i nisam ponovo napunio kada se ukazala druga prilika za pucanje ja sam stisnuo opet obarač od donje cijevi u kojoj je bila prazna patrona a glava je sama uradila trzaj!ljudi to nerado priznaju al evo ja jesam z30
Ry1:
Nije to nista neobicno niti je nesta cega bi se neko trebao stideti. Najvaznije je da je strelac svestan toga i da nastoji da to otkloni.
Posoji dobar nacin za to koji s eprimenjuje u vecini armija u svetu kada se vrsi obuka snajperista.
Jednostavno, strelac drzi napunjenu i otkocenu pusku u ramenu u sedecem ili lezecem polozaju ali ne dodiruje obarac. Za obarac se veze kanap koji poteze osoba koja vrsi obuku i koja stoji iza strelca.
Strelac nastoji ostati koncentrisan na metu i ne zna kada ce doci do opaljenja.
U pocetku, taj trazj se javlja pri svakom povlacenju kanapa i okidanju ali vremenom nestaje.
Inace ovo je daleko laksi i brzi nacin da se to resi nego da to strelac radi sam.
Schultz and Larsen:
--- Citat: Ry1 - 26. 01. 2008. 13:36:24 ---
--- Citat: ---NB! Obrati paznju na trzaj koji naravno utice na preciznost zpremljenog hitca
--- Kraj citata ---
Ne razumem, kako trzaj utice na preciznost cevič
--- Kraj citata ---
Malo smo off topic.
Ja nisam spomenuo cijev. Ostalo ste dobro objasnili. d4
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju