Streljaštvo > Streljane
Streljane
blackpowder:
--- Citat: medo - 07. 03. 2008. 15:47:06 ---
--- Citat: blackpowder - 07. 03. 2008. 15:41:56 ---Dečki pozivam vas da se upišete u SD Hrvatski arkebuziri u članarinu je uključeno i korištenje streljane (100m) 50 km od ZGB.
--- Kraj citata ---
Pa koliko je clanarina.Sumnjam da cu ja moci koristiti streljanu ali dobro ce doci svima d4
--- Kraj citata ---
Članarina za ovu godinu je 600 kn za nove članove - dobijete iskaznicu Hrvatskog streljačkog saveza i pravo korištenja streljane u dogovorenom terminu za klub. Termini najviše subotom ili po dogovoru. Važno je poštivati red streljane - obavezan upis u knjigu; tko puca iz čega i koliko. oružni list obavezan. Ukoliko netko od natjecatelja trenira MK ima prednost.
blackpowder:
--- Citat: medo - 07. 03. 2008. 15:58:58 ---Pa decki iz Zg ovo vam je dobra prilika i nije skupo.
--- Kraj citata ---
ja sam strijelac i za razliku od lovaca mi smo jebena stranka. Ključno za pucanje radi vježbe u lovištu je slijedeća stavka iz člana 32 zakona o oružju:Lovačko oružje ne smije se upotrebljavati izvan lovišta, civilnih strelišta ili drugih mjesta određenih za vježbe gađanja.
Puno lakše je sa lokalnom PP odrediti mjesto za takvo pucanje nego se jebavat sa izdavanjem dozvola za izgradnju streljane. Uvjeti su za osobu koja bi vodila isti kao i za proizvodnju oružja i streljiva. Ukoliko se odlučite za gradnju streljane krenite što prije! kad stupimo u EU ekološki propisi zatvoriti će i ove postojeće. posjedujem projekt streljane od 10m - do 300m i ukoliko je netko zainteresiran stojim mu na raspolaganju
oliverl:
--- Citat: medo - 07. 03. 2008. 14:00:45 ---
--- Citat: oliverl - 07. 03. 2008. 10:07:59 ---Rijeka
- streljana Drenova (Vladimir Gortan), Drenovski put 26 051/541-127
50, 100 i 200 metara.
Idem drugi tjedan pa javim cijene!
--- Kraj citata ---
Napokonnnnnnnnnn!!!!!!!!!!!!!
javi sto prije d4 d4 d4 d4 d4
I radno vrijeme d4
--- Kraj citata ---
Bio u petak!
Jedva uhvatio vremena da odem pa sam i malo kasno došao u 18:30 + oblačno vrijeme, vidljivost baš i nije bila neka ali kad sam već morao u Rijeku da pokušam - usput rečeno ispalio sam par metaka, od toga dvije devetke!
Kako sam već rekao imaju tri daljine gađanja na 50, 100 i 200 metara. Mislim da je 20 mjesta.
S obzirom da sam kasnio i žurio a ni gospođe koja vodi streljanu nije bilo (bio je sin) nisam uspio baš previše saznati ali uglavnom treba nazvati i provjeriti da koji klub nema trening. Rade od jutra do mraka (doslovno do kad se vidi) a cijena je bila 30 kn. Jedna meta 4kn papir.
S obzirom da još moram vježbati uskoro slijede ostale informacije, nadam se točnije! d4
Pozdrav svima z10
blackpowder:
--- Citat: pirelli - 12. 03. 2008. 22:34:07 ---Kolika bi bila investicija za napraviti streljanu, imate li kakve naznake?
--- Kraj citata ---
teško mi je reć kolika bi bila cijena izgradnje ali ti mogu nabrojati osnovne uvjete koje takav objekt mora zadovoljiti da bi uopće bio pušten u rad : bojevo brdo sa prikupljanjem oborinskih voda i taložnicom. Površina bez kamena, ograđeno zidom ili nasipom + žičana mreža oko svega , Blende koje onemogućuju pucanje u zrak sa osnovne paljbene crte i rikošete od tla. Streljačka mjesta sa podom koji onemogućava rikošet kod slučajnog opaljenja u pod, isto važi i za strop.....Rov za izmjenu meta zaštićen od rikošeta .... Ako se upuštaš u gradnju savjetujem ti da ima najmanje 20 mjesta za karabin sa daljinama barem 50 i 100m i odvojenu streljanu za pištolj sa isto tako barem 20 mjesta kako bi se mogla održavati ozbiljnija natjecanja na nivou države - hebga to može donijeti i nešto love koji put. naravno možeš napraviti i sa manje mjesta ali tada si ograničio mogućnosti razvoja . Dobro bi bilo napraviti i 5-6 boxova za praktično pucanje i western shooting, to su atraktivne discipline i privlače ljude a samim tim i kapne neka lova. Dobro vođena streljana mogla bi pokrivati sama sebe od članarina, kotizacija za treninge i natjecanja, obuke zaštitara, građana, lovaca, .....
SSG:
POČELO JE POČELO ;D ;D
Strelište na leteće mete,tvrtke M90, disciplina trap,ponovno je otvoreno svakog četvrtka.
Lokacija: Stara cesta od Karlovca prema Zagrebu,pored restorana Lovački rog
Puca se svaki četvrtak od 16 sati
Voditelj: Antun Skukan
Informacije na: 098/595-654
Ja idem sutra prvi put ove sezone.Zainteresirani za akciju WELCOME
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju