Divljač > Stručna općenita pitanja
Dali životinje raspoznaju boje?
Lazar:
To je samo teorija mackama je vid vuk i psa smijesan
Lovac:
ako je za vjerovati:
--- Citat: ---For example, dogs can’t distinguish between green and orange which will both look grayish. Toss a bright orange tennis ball across a green lawn and you’ll find a dog can follow it fine while it’s in motion. Once it comes to rest a distracted dog might lose the ball against the background. Only its shape will cause it to stand out. In humans, green color blindness is referred to as deuteranopia.
Feline animals see in color, but they have trouble distinguishing reds; the human counterpart being protanopia. Reds appear as differing shades of gray to a cat. It is believed both dogs and cats see mainly in grays, yellows, and blues.
--- Kraj citata ---
http://www.wisegeek.com/do-animals-see-in-color.htm
magwin:
previše teorija a premalo znamo.
teorija je da su velika većina žvotinja daltonisti.znaši sve im je sivo,zeleno,uglavnom jednobojno.dakle ne raspoznavaju boje.a zašto su one neopasne ili manje opasne za okolinu u životinjskom svijetu agresivnih ili opasnih - boja? da bi ih mi ljudi bolje vidjeli?---neee......
to je jedan primjer od meni najčešćih teoretskih nepoklapanja.
Lovac:
http://askabiologist.asu.edu/colors-they-see
šokac:
Naijskrenije mislim da ne . Odstelio sam stvarno podosta divljih svinja a ponešto i ostale divljači .
Veliku većinu njih sa par koraka udaljenosi i uvijek sam bio u refletirajujućem prsluku . Divljač se uglavnom oslanja
na vjetar i pokrete . To je bar nekakav moj zaljučak , zato što sam puno puta stajao svinjama
na nekoliko koraka čekajući taj trenutak da svinja potjera pse koji ju okružuju i da se pomalo
ružno govoreći "otvori" za hitac . Uglavnom dok se stoji , nema problema bez obira što šte u reflektirajućem prsluku,
malo je problem ako je vjetar "protiv vas" . Ključan trenutak je kad se diže oružje , tu nema nazad , jer drugu priliku nemaš . Ili pucaš ili ne , ako nisi siguran naravno bolje ne .
Neznam dali se pitanje odnosilo zbog reflektirajućih prsluka sor ali još jednom "po meni"
za divljač potpuno "bezopasno " a za kolege lovce neprocjenjivo zagi
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju