Divljač > Stručna općenita pitanja
Dali životinje raspoznaju boje?
Lovac:
--- Citat: ---When considering whether animals see in color, one approach is to look to the structure of the eyes to see if cones are present. Many nocturnal animals that scientists have studied lack cones, relying instead on greater numbers of rods for extended night vision and keener detection of movement. As an exception to the nocturnal rule, owls do have cones, leading scientists to believe these animals see in color. Most species of primates, birds, cats and dogs also see in color to some degree.
--- Kraj citata ---
ukratko oči divljači kako veli ovaj autor puno su osjetljivije na pokret za razliku od ljudskih zahvaljujući većem broju štapića nego što ih ima ljudsko oko
U odrasla čovjeka mrežnica čini 72% kruga i ima oko 22mm u promjeru. Sastoji se od približno 7 milijuna čunjića i 75-150 milijuna štapića. http://hr.wikipedia.org/wiki/Mre%C5%BEnica_(oko)
šokac:
Znači ipak pokret d4
Prepisao od mene hao hao
Nosler:
Ptice vide boje...zasto bi inace imale perje u raznim bojama?!
Miro:
Znanost tu još nije rekla svoju zadnju i vrlo je vjerojatno da životinje vide u nekoj boji, ali su to valjda nijanse te boje. Što se tiče ptica, pogotovo grabljivice, imaju strahovitu oštrinu vida, ali boje su upitne. A nama je dosta teško zamisliti svijet drugačiji nego što ga mi vidimo - a jel on zaista takav - što se krije u spektru koji mi ne vidimo. Sad mi je pala napamet nova tema i idem je odmah otvoriti zagi
šokac:
To je uvijek jedna od "žešćih" tema i na ribolovačkim forumima .
Recimo neke firme su stvorile "nauku" od bojanja varalica i raznoraznih mamaca .
Recimo najpoznatiji domaći proizvođač drvenih varalica (voblera) je zaposlio
jednog od najboljih domaćih strip crtača na finišu varalica .
Da nekažem radi se milion boja i raznoraznih grafika ....
Jedni tvrde da je to potpuno nebitno i da je to ustvari samo " mamac " za kupce
dok drugi tvrde da je boja presudna u ribolovu grabljivica .
Malo van teme sor ali slična problematika ...
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju