Divljač > Stručna općenita pitanja
Utjecaj vuka na populaciju divlje svinje
imenjak:
--- Citat: medo - 28. 11. 2007. 11:01:42 ---
--- Citat: SSG - 28. 11. 2007. 10:34:06 ---Nedavno smo zamjetili tragove vučice i mladih u lovištu.Primjetili smo da se divlje svinje više ne zadržavaju u lovištu več prolaze kroz njega.Uz to kolega je "izgubio" dva lovačka psa kad ih je vodio u šumu u šetnju.Jel moguće da je vučica izabrala teren našeg LD za svoj brlog i dali je moguće da su vukovi odgovorni za nestanak pasa ččč Napominjem da je vlasnik čuo pse da nešto gone i nakon otprilike pol sata potpuni muk i psima nema ni traga.
--- Kraj citata ---
To je jako vjerojatno jer psi kad gone vuk im presijece put i saceka ih.Ako ih je bilo vise moguce je da su psi nastradali. Nama se slicno dogadjalo u Lici i to cesto. Posto je vrijeme parenja pocelo mozda zato nema svinja
--- Kraj citata ---
Isto se desilo i nama zimus :'(
SSG:
Znači to je do vuka.Toga smo se i bojali.I šta sad,ima neko kakav prijedlog ččč
medo:
--- Citat: SSG - 29. 11. 2007. 07:22:43 ---Znači to je do vuka.Toga smo se i bojali.I šta sad,ima neko kakav prijedlog ččč
--- Kraj citata ---
Potrazite ostatke pasa i zatrazite odstetu kao seljaci za ovce. Me nema tu nekog rijesenja jer vuk je zasticen i sve dok ne radi vece stete uplitanja nema. U nekim lovistima ga odstrijeljuju ilegalno jer ga stvarno ima puno.
Nekidan kad sam bio u Lici isli smo u obilazak lovista i nasli smo tragove od 4 vuka,jedan kaitalac.Jeli su strvinu za medvjeda jer snijega nema pa se do zivog plijena teze dolazi.
Nema tu neke pomoci vec samo nada da nece napasti pse ponovno. Ja sam ih izgubio nekoliko ali ne znam i jednog lovca u Lici koji nije imao zadavljenog psa.Najcesce bi nasli samo rep i glavu.
vuk samotnjak:
dođi u bih vamo se može bit vuka ;D ;D
jos ga stavis na haubu od auta i provozas selom da te svak nahvali kako cuvas seljake od najezde ;D
medo:
--- Citat: vuk samotnjak - 05. 02. 2008. 21:25:01 ---dođi u bih vamo se može bit vuka ;D ;D
jos ga stavis na haubu od auta i provozas selom da te svak nahvali kako cuvas seljake od najezde ;D
--- Kraj citata ---
Vrlo rado pa makar i samo s kamerom d4
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju