Divljač > Stručna općenita pitanja
životinje zimi
osbourne:
bok, novi sam na ovom forumu te se unaprijed ispričavam ako sam temu stavio na krivo mjesto.
radi se o tome da želim napraviti hranilice za srne i ptice za zimu, iz dva razloga: da im pomognem i da uživam u njima!
e sad postavljaju se pitanja gdje postaviti te hranilice i kako ih napravitič
za srne bih napravio na 4 noge sa krovičem, za sijeno!
a za ptice..ne znam da li da kupim loj i istopim ga u bocu (okrenuta boca koja visi za grlo, koja je prerezana i sa donje strane istopljen loj) ili da se igram sjemenkama.
za srne bih napravio i čeku gdje mogu sjesti i fotografirati ih. koliko otprilike treba čekati da doču ili je to čista slučajnost ako se pojaveč da li im ponuditi samo sijeno ili treba i soli i kukuruza o ovome ništa ne znam jer nikad nisam išao s lovcima u šumu niti imao iskustva. na kojoj udaljenosti napraviti čekuč
što ako se pojave nepoželjne životinje kao svinje, kako se ponašatič
živim ispod čičarije.
unaprijed hvala
john deere:
moj savjet bi ti bio da se javis lokalnom lovačkom drustvu iliti udruzi i kazes im sto bi htio napravit. jer ovo sto ti hoces napravit na svoju ruku u lovistu u kojem nisi član nije dozvoljeno i mozes upast u velike probleme. vjerujem da ce ti izaci u susret ako se radi samo o fotografiranju.
nazime:
--- Citat: john deere - 08. 11. 2007. 20:41:23 ---moj savjet bi ti bio da se javis lokalnom lovačkom drustvu iliti udruzi i kazes im sto bi htio napravit. jer ovo sto ti hoces napravit na svoju ruku u lovistu u kojem nisi član nije dozvoljeno i mozes upast u velike probleme. vjerujem da ce ti izaci u susret ako se radi samo o fotografiranju.
--- Kraj citata ---
Uvijek se piše u stilu, u lovištu ne smiješ ovo i ono, pitaj u lokalnoj udruzi itd.
Slažem se s tim ako sve to ne radiš na svojoj zemlji več na državnoj, ali što ako čovjek to radi na SVOJOJ zemlji, a ima npr. 10ha zemlje u komaduč
john deere:
--- Citat: nazime - 08. 11. 2007. 21:01:22 ---
--- Citat: john deere - 08. 11. 2007. 20:41:23 ---moj savjet bi ti bio da se javis lokalnom lovačkom drustvu iliti udruzi i kazes im sto bi htio napravit. jer ovo sto ti hoces napravit na svoju ruku u lovistu u kojem nisi član nije dozvoljeno i mozes upast u velike probleme. vjerujem da ce ti izaci u susret ako se radi samo o fotografiranju.
--- Kraj citata ---
Uvijek se piše u stilu, u lovištu ne smiješ ovo i ono, pitaj u lokalnoj udruzi itd.
Slažem se s tim ako sve to ne radiš na svojoj zemlji več na državnoj, ali što ako čovjek to radi na SVOJOJ zemlji, a ima npr. 10ha zemlje u komaduč
--- Kraj citata ---
onda ti daj čovjeku drugi savjet. ako najebe, nek se obrati tebi!
ja nisam rekao sto smije, a sto ne nego preporucio da im se javi. na svojoj zemlji on ima pravo radit sto hoce ako nema veze sa hvatanjem i lovom divljači, kao sto je vec rečeno tu na forumu pravo vlasništva je jače od zakupa!
nazime:
--- Citat: john deere - 08. 11. 2007. 21:23:57 ---
--- Citat: nazime - 08. 11. 2007. 21:01:22 ---
--- Kraj citata ---
--- Kraj citata ---
onda ti daj čovjeku drugi savjet. ako najebe, nek se obrati tebi!
ja nisam rekao sto smije, a sto ne nego preporucio da im se javi. na svojoj zemlji on ima pravo radit sto hoce ako nema veze sa hvatanjem i lovom divljači, kao sto je vec rečeno tu na forumu pravo vlasništva je jače od zakupa!
--- Kraj citata ---
U potpunosti se slažem s tobom da bi bilo u redu da se javi lokalnom LD i obavijesti ih o svojim namjerama i isto tako se slažem s tim da je pravo vlasništva jače od zakupa.
Moje mišljenje je da na svojoj zemlji, ako ne krši nikakav zakon može sagraditi što god želi i može fotografirati srne i ptice. Osbourne, ako ti se pojave kako si napisao, nepoželjne svinje, ti se okreni da ih ne vidiš :P. Ili i njih možeš fotografirati.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju