Streljaštvo > Tehnika gađanja

Blaser R93 GRS na 1072m

<< < (6/6)

Trazman:

--- Citat: skakavac - 13. 04. 2015. 17:47:44 ---koja je razlika iz pucanja .300win  magnum i .338 lapua u trzaju na istom kundaku kao sto je taj njegov ?

--- Kraj citata ---

Znat cu da ti kazem za mjesac dana... Ali .338lm je puno više snage od .300wm...

perop:

--- Citat: Kimboarap - 13. 04. 2015. 09:15:22 ---Disi pero::)))
Ma kakav kralj, nego odkad sam se uhvatio foruma nista ne lovim samo pisem ima tu dobre ekipe pa se da nesto i naucit::)))

--- Kraj citata ---
d1

zagi
[/quote]
E to je vec ok nisam puca geca jos ali moga bi kutiju bacit da vidim.. Pero a koji stroj koristis???

teaa
Uglavnom Koristim Sauer 202 jer ima lijevo šaltanje a ja sam lijevak. Da hoću mogao bi koristiti manje više sve od prijatelja ali meni je dosta i ovo što imam. Što se tiče Geca expressa tvrdo zrno pravo za Afriku. Prostrijeli velikog jelena s jedne na drugu plećku kao kroz gnjilu tikvu. Izlazna rana je pravilo. U mojoj pušci ovo zrno je precizno za ne vjerovati.
 zagi

leon:
Kažu, da je Geco plus tvrd.

grom:
Plus sada koristim u 8x57, tvrd koliko treba. Bilo je nešto pogodaka, ni jednog nisam našao. Čist prostrel i dobra izlazna rana bez podljeva. Nije sve ostalo baš na mjestu ali nije ni daleko. Svega par metara. A zavisi i od situacije tako da...ja prezadovoljan cijenom i kvalitetom.

lovac1977:

--- Citat: skakavac - 13. 04. 2015. 17:47:44 ---koja je razlika iz pucanja .300win  magnum i .338 lapua u trzaju na istom kundaku kao sto je taj njegov ?

--- Kraj citata ---
  Razlika nije tako velika 338 lapua puska je mnogo teza a i kompezator je radjen da sto bolje smanji trzaj. I trzaj nije tako ostar kao u 300wm ali samo sa tezim zrnima 190gr i vise se mogu poredit.  Ja inace koristim u 338lap 300gr sierra i berger zrna i brzine mogu da dobijem do 2850 f/s. Pozz

Navigacija

[0] Lista Poruka

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju