Streljaštvo > Tehnika gađanja
Grupa pogodaka bez naslona
magwin:
--- Citat: skyangel - 12. 03. 2009. 08:14:23 ---Baš zato i ne volim pogonski lov. Do sada sam odstrelio samo 2 DS na štandu, imao sam prilike i za više, no upravo iz tih razloga koje si naveo sam odlučio ne pucati. Kad god da sudjelujem u pogonskom lovu, uvijek me trta i to jako trta. Nonstop sam zapet ko puška, gdje mi je ovaj lijevo, gdje mi je onaj desno, gdje smijem puknut, gdje ne smijem, dal će ko na mene puknut, i slično. Bemti, na štandu sam zabundan u reflektirajuće prsluke ko cestar bokte neće hehehe ;D.
Al to sve ovisi gdje i s kim loviš. Kad odem kod Nikole u goste primjerice, tamo sam relativno miran i bez bojazni jer znam da su tamo redom svinjari pogoniči koji stvarno znaju šta rade i prije svega paze na sve. A bilo je štandova na kojima sam ležao iza drveta i molio boga da ne naiđe nijedna svinja na mene jer sam se bojao lovaca lijevo i desno od mene.
Ipak čeka rulz!
Možda sam ja zato i imao laki zadatak odraditi 100% pada u vatri jer ipak s čeke ti imaš svo vrijeme ovog svijeta smiriti se, namjestiti se, nasloniti pušku i pratiti divljač u pokretu i čekati idealan trenutak za upućivanje šusa. Još i kad loviš s mojim kalibrom, u startu se osjećaš jačim i sigurnijim, što vjerujem isto puno pridonosi samopouzdanju i smirenosti za precizan pogodak.
--- Kraj citata ---
u potpunosti se slažem s tobom ali valja izdvojiti jedan dio iz tvog posta - NASLONITI PUŠKU!
u tome je poanta cijele ove priče!
natjecanja u streljaštvu nebi imala uopće smisla kad bi imali mogućnost "nasloniti pušku".
sa naslonom je prilično lako precizno pogoditi i tako je više moguć "pad u vatri"
interesantno je da preko 70% forumaša ima na 100m grupu manju od 5cm.
bilo bi pametno otvoriti temu koja bi se ticala isključivo prema streljaštvu, kao što većina tema o hicima vuče u tom smjeru...
pa da vidimo grupe iz stojećeg stava, bez naslona na 100m?
magwin:
pošto smo mi sa foruma vrlo precizni mislim da bi ova tema valjala pomoći mnogima sa usporedbom iskustava.
više spada u streljaštvo ali je u mnogim situacijama i dio lova.
iskustva iz stojećeg položaja bez naslona grupa na 100m iz svih kalibara?
Neno:
Magwin natjerali ste me da provam u nedjelju.
magwin:
--- Citat: Neno - 12. 03. 2009. 11:57:23 ---Magwin natjerali ste me da provam u nedjelju.
--- Kraj citata ---
tako i treba d4
dean:
Ja si ne dozvolim da pukne tak nekaj.... Ak nema naslona, nema ni pucanja jer znam koje su moje mogućnosti. Makar sam na Cresu probao na nagovor vodiča(i pogodio, a divljač je pala u vatri), ali nisam siguran da bi to mogao ponovit. Možda i bi, ALI PONAVLJAM, nisam siguran, zato ni ne pokušavam, pogotovo ne na divljači. Naslonim se na drvo, ponesem štap, kolegi naslonim na rame...
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju