Streljaštvo > Tehnika gađanja

Grupa pogodaka bez naslona

<< < (2/34) > >>

skyangel:
Bemti sve! Pa kud otvori sad tu temu! Sad ću morat podvrgnuti .308 testiranju u nedjelju! 8x68 ipak neću jer mi je žal municije za takvu zajebanciju. Kad roknem u nedjelju, postam sliku grupe. Brijem da će nas se sad ohoho zainteresirati da isprobamo svoje mogućnosti bez naslona na takvoj daljini.  hao

Inače, u praksi imam sa Cresa iskustava ohoho bez naslona, pogoci su svi u glavu ili vrat osim jednog prošle godine. Al to su ipak daljine pucanja do 60 m i mislim da je to svatko u stanju odraditi preko optike...

gogo3006:

--- Citat: Neno - 12. 03. 2009. 11:57:23 ---Magwin natjerali ste me da provam u nedjelju.

--- Kraj citata ---

Primaš li društvo?

Tava:
Pucanje i stojećeg položaja bez naslova? Bitno je reći da tu postoje lovačke situacije kada si prisiljen pucati "s ruke" i tu ne možemo govoriti o grupama od 2, 5 ili 20 cm već samo o odstrelu ili promašaju. Kada se radi o pucanju na streljani onda je bitno naznačiti da li se radi o pucanju s optikom ili bez, jer streljaštvo ne poznaje optiku dok lovci kada testiraju oružje to rade sa optikom i tada možemo razgovarati o grupama. No mislim da onaj koji imalo poznaje svoje oružje i posjeduje određeno iskustvo kada je pucanje u pitanju ne bi smio si dozvoliti grupe veće od 5 do 7 cm pod uvjetom da je puška dobro upucana na 100 m. 20 cm grupa je ipak malo previše.

Pozdrav

skyangel:
Ja na mehaniku na nijednu divljač ne pucam pa ne vidim razloga ni zašto bi na metu. Ostajem pri optici bez naslona na 100 m pa ćemo vidjet kakvu ću sramotu uspjet složit hehe...

Schultz and Larsen:
Malo smo off t. Ali cemo ovo prebacit u drugu temu.

Da nesto glupo kazem i da se opet ponovim. Necu pisati sistematski, nego sam malo da nabacam neke momente koji ja licno mislim su vazni. I na koje treba obratiti paznju.

Najbolji trening je onaj koji simulira lovne situacije. Razmisli malo o tome.

Znaci, kad je lovac u pokretu, kada su ruke i prsti hladni, kada si zadihan, kada je vidljivost ogranicena, kada si malo umoran, mokar ili zedan ili .............. Stavi ruksak na ledja potrci "malo" pa onda pocni pakovat seriju od 3 metaka u kasun od banana ili cipela negdje na 80-100 m. P zakoraci opet, promjeni polozaj tijela pa ova druga dva. Dodaj ovome malu dozu straha, kada si malo prepadnut i nemas kontrolu nad situacijom. Sta hocu da kazem?

Zanci, simulirati trening u sto blizim lovnim uvijetima. Probaj pucati skeet ili parkur sa ruksakom od 5-10 kg na ledjima, pa ces da vidis sta se desaje. Isto tako i na streljani sa karabinom. Iz raznih pozicija. Najmirniji strelac je onaj koji je sto blize zemlji. Znaci lezeci. Neko sjedi, neko kleci a neko legne. Ja klecim. ili odmah kleknem vecinom puta u lovnim situacijama. Ako mogu i ako mi teren to dopusti.

Svo treniranje je dobro i pozeljno i doprinosi boljem lovu. Ali ako nesto treniras sto iz pocetka radis krivo, sta onda treniras? Zato treba jedan instruktor koji te gleda sa strane, ili sa ledja i prati/observira i biljezi sta radis pogresno. Zapamtite da je mnogooo teze oducitit lose navike, nego nauciti nove ispravne!

Ja kada ne pogadjam ili sacmom ili karabinom, ili sam ne zadovoljan sa grupama itd. prestanem da treniram(pucam). Zasto? Pa zato sto radim nesto lose ili nisam mentalno u formi. Bacam samo ammo bez veze u ledinu uf

Ali, vazno je probati. Kako? Probaj stojeci malo brze repetirat i pucati pa ces se uvjeriti sta mozes  a sta ne mozes ;) I sta bi trebao da treniras/poboljsas.

Inace, o ovoj temi se moze  lijepo diskutvati i razmijenjivati misljenja i izkustva iz lova ili sa streljane.

zagi

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju