Streljaštvo > Tehnika gađanja
Grupa pogodaka bez naslona
Goran:
Prijatelju mete su pogodjene sa standardnim i meni dragim Sako Finlight u 3006. To je cime je gadjano zbog vjezbe za lov. Ostalo je samo malo uzitka i da se cijevi procackaju. Ovo nase streliste je jako sareno i meni drago: tu svasta mozes vidjeti. Mogu ti samo reci da ima jako dobrih strelaca i odlicnih pusaka pa i meni srce udara ali ne moze se na sve stici i bas sve imati. Moras polako skupljati ono sto ti pase. Studiram ove moje grupe i stojece i sjedece i imas pravo nekakav patern se formira koji treba analizirati i znati. Cesto mi se desava da prva 3 metka udare gdje hocu a 4 i 5 odlete blizu ali nekontrolirano i pokvare mi grupu. zato uglavnom pucam 3 komada a i da se civjev ohladi. Magwin mi je dao dobru ideju za vjezbu koju odavno nisam radio. Ja zaboravio posusiti pusku prije pucanja i kad sam opalio prvi metak malo ulja iz zatvraraca mi odleti u oko i zamagli pogled. Poslije sam dugo morao ispirati oko zbog toga. Jednostavno sam zaboravio posusiti pusku i cijev prije pucanja. Glupan!
Curice moras voditi u setnju poveremeno da ne polude od dosade kod kuce. Dosta momaka izislo sa novim Tikka tactical u 300WM i vjezbaju li vjezbaju. Puska je jeftinija u odnosu na neke druge pa je dosta popularna a i precizna je i kvalitetna. Samo treba dobro stegnuti zastitinik usta cijevi jer ako je pomaknut siri grupe. Harris bipodi se prodaju ko ludi zadnjih nekoliko godina svak ima po nekoliko komada cini mi se. Imate i vi tamo lijepih komada i Blasera i Sauera i svasta drugo lijepo ne mislim da vam ista fali. Toliko lijepih i kvalitetnih evropskih pusaka na izboru.
Goran:
Evo jedne mete koja ti se mozda svidi!
Goran:
Dalm! Hvala na nesto si me podsjetio svojim komentarom pa evo postavljam mali vodic za greske kod pucanja za lijevoruke i desnjake. Nazalost na engleskom ali ako je potreban prevod tu sam.
Nikola:
--- Citat: Goran - 06. 04. 2009. 04:06:08 ---Evo jedne mete koja ti se mozda svidi!
--- Kraj citata ---
Meni najdraža i za vježbu i upucavanje.. kvadrat je 2,5 cmx2,5 cm čini mi se
Goran:
I evo je za desnjake! Pogledajte i vidite da li ima smisla ili ne!
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju