Streljaštvo > Tehnika gađanja

Iskustva s lošim pogotkom, ranjavanjem divljači i potragom

<< < (9/10) > >>

Crni0610:
Jedan takav sličan slučaj se dogodio mome tati prije par godina. Išli smo skupa na srnjaka i na jednoj livadi ugledamo lijepog šesterca. Nakon osmatranja zaključimo da je za odstrel. Tata se pripremi, nasloni pušku uz jednu smreku, ja gledam kroz dalekozor. BUUM! Srnjak poskoči i trk u grmlje. Vidio samo kroz dalekozor kako mu se prednja desna noga neprirodno ponaša i prilikom trčanja je "mlatila" lijevo desno. Bila je slomljena od pogodka al nije ju odbilo kao u slučaju par postova više. Potražili smo malo unutar grmlja di je srnjak pobjego al pošto se noć spuštala nismo zvali nikog da dođe s psom pa smo odlučili sljedeći dan ujutro zvat čovjeka da dođe s psom. Sljedeći dan potraga nije dala nikakvog rezultata, niti smo našli krv tamo di je pucano, niti u pravcu u kom je bježao. Srnjak je jednostavno nestao. Potraga je trajala par sati no bezuspješno.

Fred:
vidio sam da je sa malo nizim pogotkom nego ovaj,da srna  prezivjela ,tu je dosta zahvatilo misica,
sto ne mora znacit da ce biti obilan krvni trag ,ali kod mene ako ju ne nade  :smil4226ce1d491b5: naci
ce ju  m3 i to vrlo brzo

šokac:
Takva je otprilike bila i moja procjena pa sa sam krenuo odmah bez psa .
Možda krivo ali ozljeda mi je izgledala ...

Rezultat ...

Nakon stotinjak metara , dva zalijeganja divljači , nekako sam uspio
pucati ( pošto se radi o šašu i amorfi ) i pogoditi poprilično pokretljivog
srnjaka sa obzirom na ozljedu .
Na trenutak je zastao pa sam uspio uputiti hitac , inače kretao se
stvarno brzo , otiskujući se zadnjim nogama .

Fred:
na ovim slikama i ne izgleda tako lose ,postoji velika mogucnost da bi prezivio sa ovakvom ranom ,pogotovo da je malo hladnije vrime,jest da je to veliko mucenje za zivotinju ...
ali naravno dobro da si ga nasao i uspio pucati ,  zagi

Nosler:
Dobro je to proslo Sokac!  d4
Jednog dobrog sam nasao prije 5-6 godina sa potpuno istim slucajem. Ostavio sam ga sat da lezi i samo 150m dalje smo ga nasli. Vec nije bio voljan da se digne i bjezi pa je potraga bila brzo zavrsena.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju