Streljaštvo > Tehnika gađanja

Lov na velikim daljinama

<< < (237/448) > >>

Goran:
Spinaker- pronacemo nesto ili napraviti pa poslati! Koja tezina zrna?
Grome- potpuno si u pravu i bas zato su ove diskusije dobre da se ima informacija i upotrebi kad zatreba. Svaki lovac bi trebao odlicno poznavati svoju opremu i puno je ljepse loviti s takim ljudima i lovcima nego sa onim koji nema pojma kud mu puska nosi.  St ose mene tice nikad ne bi svoju pusku dao nekom drugiom da upuca kad mogu sam i onda znam na cemu sam i sta mogu i sta ne mogu.

spinnaker:
55gr

Goran:
Nema problema- medju prijateljiam iz kluba ima ih nekoliko koji pucaju 223 redovno pa sigurno imaju ono sto nam treba a ako ne moze se probati i uraditi samo treba vikend.

spinnaker:
nije nikakva priša  dr.i

natjecanje je tek u 5. mjesecu. Treba samo preračunati klikove sa nikkona na vortex.

Goran:
Ono sto moze i zna napraviti veliku razliku u ocjenama faktora i preciznosti je dobar spotting scope na strelistu. ja korisitim Vortex Razor 20-60x85  nekad sa standardnim zoom objektivom a ponekad sa fixnim 30x Mrad objektivom koji ima urezanu koncanicu tako da mozes izbrojati kolicinu greske i napraviti korekciju ili pomoci strelcu ako osmatras njegov hitac mozes ga precizno korigirati. Nije jeftin ali je kvalitetan i precizan i u stvari nije toliko skup kao neki. Odlican za spottera/ trenera da pomogne strelcu ili za klubsko treniranje ne strelistu. Engleski F class team ih redovno koristi na primjer a Bisley range je pun ovih spottera. Skandinavci ih takodje koriste kao i kanadjani. Mirage, fata morgana i ostale opticke iluzije se lako pokupe dobrim staklom i pokret je uocljiv a mjerenje precizno.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju