Streljaštvo > Tehnika gađanja

Lov na velikim daljinama

<< < (244/448) > >>

lovac1977:
Samo nastavi Gorane. Ja mislim da tema ima svoje mjesto i redovne citaoce. Pozz

sljukar:
 Slazem se sa ostalima,i misljenja sam da je tema jako zanimljiva sa fantasticno obradjenom materijom,te jako poucna i korisna. Uvjeren sam da ima jako puno citatelja i redovnih posjetitelja;stoga samo naprijed Gorane! d4

perop:
 teaa
Goranov lik i djelo na ovom Forumu ne može ugroziti neki ispod petparački provokativni post. Takve gluposti napisane od anonimaca provokatora treba obrisati i na njih se uopće ne treba osvrtati. Ako pišemo o provokatorima, takvim osobama pridajemo značaj a to nam ovdje na Forumu nije potrebno. Teško je i u stručnim časopisima pronaći sve ono što se može pronaći na ovom Forumu. Među takvim nesebičnim prenositeljima teorije znanja i umjjeća o lovu, streljaštvu, oružju i optici prednjači Goran australac. Goranovi ali i drugi stručni i znalački postovi su napisani od ljudi koji nisu štedili svoj trud i vrijeme da nesebično svoje veliko znanje i iskustvo prenesu i podijele s drugima. Takvm stručnim i požrtvovnim osobama treba reći jedno veliko HVALA!  Svim provokatorima na ovom Forumu poručujem da psi laju dok karavana prolazi!"
 zagi

spinnaker:
Evo pitanja za zanalce. Molio bih one koji znaju da izračunaju i pomognu mi.

Mijenjao sam optiku na puški. Bliži se natjecanje,a mislim da neću imati gdje probati upucati pušku na 300 i 600m.

Dakle, bila je optika nikon monarch 2.5-10x42 MOA (tureti 1 klick = 1/4 incha na 100y ili ti ga 7 cm na 100m)

bila je upucana na 100metara u centru, na 300m je trebalo preklikati 16klikova UP i 1 klik u left
                                                        na 600 m je trebalo prelikati 68 klikova UP i 2 klika u left (klikano sa 100m na 600m)

E sada koliko bio trebalo klikati na 300 i 600m sa optikom Vortex Viper FFP 6-24 x 50 koja je u MRAD-ima - jedan klik iznosi 0.1 mrad ?

roger:
Spinakker, za ove racunice, bi trebalo jos da dodas kalibiar, brzina zrna, tip zrna.
 zagi

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju