Streljaštvo > Tehnika gađanja
Lov na velikim daljinama
Goran:
To zavisi od pravca i snage vjetra. danas je vjetar bio izmedju 1.5 -2 MOA puna vrijednost ili 3 sata. Bez korekcije bi ga odnio nekih 15- 20 cm u stranu.Vjetar je bio negdje izmedju 9 - 13 km/s sa sporim oscilacijama. Na F clas meti vidis svaki krug i odmah vidis koliko MOA moras pomaci.
MladenP:
Gorane, jel' ovo novi pastuh u štali?
MladenP
magwin:
dali ta cijev dodiruje taj kundak?aluminijski pretpostavljam...
spinnaker:
Od lezista metka nadalje ne bi smjela. Inace ne bi imalo smisla.
Goran:
Jednostavan i lagan dizajn, cijev nigdje ne dodiruje ( free floating) a postavljena je 30 incha duga takmicarska cijev napravljena za teza zrna u 308W. Okidac je nedavno stigao iz Svicarske a bipod iz US. Zajedno sa optikom tezina daleko ispod F class pravila a preciznost odlicna. Moj prijatelj Mike je izradio 3 komada a Mark i ja smo probali odredjene stvari da vidimo kako to sve radi. Svaki metak se pojedinacno gura u leziste cijevi i to mi je malo pravilo probleme jucer jer ne ide bas lako kao na Barnard pusci ali na sve se moze privici. Zatvarac sa 4 brave je jos novi malo ga treba izribati pucanjem i gotovo. Optika 15-60x52 sa fine duplex koncanicom je bila dobra kao i eye releif na 30x i 40x.
Ipak uskoro ce doci nova koncanica koju cemo sva trojica uzeti. Optika upucana na 300y pa podesena na strelistu za 400y. Nakon kratkog navikavanja dobio solidnu grupu sa 2 bulls eye i ostatak manje od 3MOA. Okidac fantastican kratkog hoda i mekan. Bipod precizan i lagan za podesiti. Mike danas leti za Bendigo na takmicenje a ja cu pucati u subotu 600y. Mladene vjerovatno prinova...cujemo se...
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju