Streljaštvo > Tehnika gađanja

Lov na velikim daljinama

<< < (262/448) > >>

Pinia:
Gorane prva liga  1liga 2p 2p

Goran:
Kad mi je dosadilo malo prosetao sa cehinjom  po ledinama  i spremio se za nocni lov na svinje.

Razlike u metama: ista daljina ali je meta pucana sa stalka dok je plasticni kontainer od 5 litara pucan iz ruke lezeci. Puno teze sastaviti dobru grupu bez stalka ili dobrih nogara. Vertikala 11.7 MOA Horizontala od 0.5 - 1.75 MOA 168 gr SMK.
Kartonska kutija gadjana na 800m sa ispod prosjecnom preciznoscu. Bolje ne postavljati ovako nesto ali nek stoji i nek se vidi raspon grupe i nesigurnost pucanja.
Kondicije: 800 m ugao 5  stupnjeva uz brdo, vjetar oko 4 Km/s,direkcija10/10.30 sati s lijeve strane.
V 26.5 MOA ( 106 KLIKOVA) H 6-8 KLIKOVA.
Jos par dana slobode do Nove Godine i proslave pa stignem jos i opalim  koji ako nadjem vremena. Moram i jos meta zavariti i rupa izbusiti pa obojiti. Svima sve najbolje!

pepi2:
Ispod prosjecnom preciznoscu ?! na 800m ?? Gorane usudim se kladiti na sve sta imam u ormaru da u istim kondicijama 3/4 nasih lovaca nebi imalo ni jedan metak u kartonu !, i to sa tvojom nastelanom optikom. Sa svojom opremom bar polovica nebi ni pronasli metu na livadi. Ovo MOA ,V-H Klikovi i sl. zaboraviti  hao

Gabro:
Gledam i ja pa mi nije jasno !!?? Ja na 800 metri ne bi kravu ma šta kravu slona pogodija a Goran slaže po kartonu!! Gorane ovo je ludilo pusti ti sve!! Koja je optika i kalibar??

Goran:
Hvala ali ako bolje pogledate  grupa pogodaka ne postoji vise je to razbacana i nekontrolirana nakupina rupa. Gadjao sam u centar kutije koja je siroka 475 mm i nisam vidio gdje  pogadjam osim oivog zareza koji je matak napravio i oblaka iza kutije koji je pokazivao pogodak negdje. Tako da nisam mogao napraviti korekciju niti popraviti grupu i dati citavoj seriji neki razum.  Nekad ide lijepo nekad bas i ne ali to je tako.   Vecu koncentraciju i paznju je trazilo kad sam gadjalo litarsku bocu na 460 ili 485 m jer je sirina mete tako mala pa je promasaj tako lako napraviti. Oci su vec bile malo umorne, sunce je zezalo da iskoristim jos koji razlog zbog slabije preciznosti. PUsla Steyr SSG 69 u 308W optika Vortex Razor 4.5-27x56 zrna 168gr SMK HPBT. Malo zabave i razonode i nista vise.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju