Streljaštvo > Tehnika gađanja
Lov na velikim daljinama
Goran:
Od jeftinijih pusaka najzastupljeniji je bio Ruger Precision u 308W i 6.5 Creedmore i vidjelo se da do 800 m nema velikih problema. Nekoliko Savage i Tikka komada takodje prisutno sa slicnim rezultatima. Pucao sam jednu kutiju metaka iz jednog Rugera i sve radi OK i kako treba ali mi se nije bas svidio kundak koji se podesiv i malo mi je bio klimav ali to je vjerovatno bas taj koji nije bio dovoljno dobro stregnut inace se moze lijepo podesiti za svakog strelca. Puska bas i nije lagana ali se moze nositi po brdima bez problema. Nekoliko ljudi je imalo probleme sa municijom koju su pravili za takmicenje zbog ukupne duzine pa je vrijedno probati svaki metak u lezistu i vidjeti da zatvarac moze zakljucati inace problemi, gubljenje vremena i panika. Prilikom pucanja se metak po metak slaze a punjenje magazina je zabranjeno.
Goran:
Lijepo sredjen Blaser koji je pucao Hornady ELDX zrna. Karbonske cijevi su sve pristunije zbog lakoce i cvrstoce materijala. Nekoliko firmi u NZ pravi ovakve cijevi sa dosta uspjeha.
Snimak sa termalnom kamerom prilikom provjere optika. Interesantna je distribucija gasa i baruta kad izleti iz prigusene i ne prigusene cijevi.
deeejan:
gorane d4 d1
Goran:
Da ne zaboravim spomenuti da je Vortex donirao oko $15000 za nagrade i odrzavanje takmicenja. Dobiti opticki nisan ili spotter vrijedan $1500 nije lose za dan takmicenja. Svaki bunker gdje je meta ima svoj tripod i spotter/ durbin za ocjenu pogodaka a i mete smo popravili pa nam vise ne pucaju i ne padaju.
mbiloglav:
ma divota zagi
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju