Streljaštvo > Tehnika gađanja
Lov na velikim daljinama
Goran:
Harris je ejftin a dovoljno stabilan i lijepo se i brzo postavi i skine po potrebi. Nemas potrebe trositi na nesto sto ti bas i nije potrebno. Atlas je bolji ali vrijedi ako ga i koristis cesce. Postavi na mekse da te tvrda podloga ( kamenje) ne pravi vibracije i sjebe hitac.Zakljuca na predni pin na Sako i ne smeta mu remen od puske. Neki dan sam probao novu Browning municiju u 3006 sa 185 gr zrnom- Sako ga lijepo zvace i metak je tvrd i svinje razvaljuje na mjestu. probao samo jednu kutiju ali cini mi se da bi bio dobar kod vas za tvrdje i vece svinje.
Gabro:
d4 d4 d4
Koji je to Browningov metak?
Gabro:
I zaboravih pitat, koja dužina nogu kod bipoda bi bila dobra za metu i za lov? 6-9 incha ili ova duža 9-13?
roger:
Imas produzetke do 27 incha, koji bi mogli omoguciti koristenje is sjedeceg polozaja. ovi 6-9 su za lezeci. Ako uzmes ove 9-13, po meni je ni amo ni tamo, osim ako nije prilika za neko gadjanje iz lezeg na nizbrdo, a puska stoji prema dole, pa treba da podignu malo pusku, za lezeci stav.
bez obzira sta izaberes. obavezno uzmi sa swivelom, jer ako uzmes sa fiksnim kutem bez swivela, puska ce se nagnuti i nece biti ravna na neravnom terenu.
Inace, ovo ne bi bio moj izbor za lov, zbog nemogucnosti gadjanja iz stojeceg stava. Za streljanu OK. (6-9), meni je uvijek na visini 6''.
Gabro:
Ma za stoječi imam ovaj Primos trigger ali moj je Gen 2, bez njega ne idem u pirš. Rijetko pucam iz ruke a na 100+ metara nikako. Gledam bipod malo za papir a i lov ako se mora na dalje...
https://www.primos.com/products/trigger-sticks/trigger-stick-gen-3-series-jim-shockey-tall-tripod/
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju