Streljaštvo > Tehnika gađanja

Lov na velikim daljinama

<< < (282/448) > >>

Goran:
Ako nekog zanima prodaje se: DTA puska u 308W i DTA  u 300 WM obe sa Vortex Razor 4.5-27x56 FFP  jedan u MOA  a drugi u Mrad sa Spuhr nosacima optika. Upucano i provjereno i odlicnoj kondiciji,. Svaka ispalila oko 1000 metaka a 308 mozda malo vise.... svaka ima svoj pelican  kofer.

Goran:
Mala vjezba gadjanja meta 400- 725 m i vjezba gadjanja sa 400 i 500 m iz klececeg polozaja.

Goran:
Ipuco se, nauzivo, izvjezbo i odmorio. SSG kao i uvijek solidan. Skromno i polako.
Dosta tesko ( makar meni) precizno i konstantno pogadjati mete iz klececeg polozaja. 400 m je bilo daleko lakse nego 500m sto je i normalno ali je dobro znati sta mogu a sta moram vjezbati da bi mogao. Lezeci stav je puno lakse i puno bolje grupe proizvodi. Iduci vikend ponovo.  Stabilnost polozaja je tako vazna....

Goran:
Vjezba na mete  prosli vikend. Gadjao 725 i 400 m i kasnije sa farmerom 340m. Potrosio 50 metaka 168 gr Berger classic hunter.  Lijepo se proveli po vrucem i sparnom vremenu. Nikon P 90 kameru korisitim kao spotter jer ima veci zoom i nego moj 20- 60x spotter.

Goran:
Pazljiv rad, koncentracija i rad sa turetom kao oblik korekcije kondicija je kluc malo boljih grupa. Vodjenje evidencije takodje pomogne da se uoce razlike  u odnosu na kondicije. Dostar mirage kretanja zraka na vrucini i brzo promjeljiv vjetar od 3 -12 km/h i razlicitih pravaca. Mirage je pokazivao "boil" (  ubrzano "kuvanje" i prividno vertikalno isparavanje zraka) na 12 pa  odjednom brza promjena 5 km/h bocni vjetar sa nekih 60 stupnjeva. Svakakve kombinacije sa i po nekoliko mirage efekata na razlicitim daljinama, brze promjene vjetra i pravca.  Ja zadovoljan jer mi ni jelen ni vepar ne bi pobjegli. Jos uvijek mi fali super preciznost iz prvog metka jer se on jedini i racuna a grupe nemaju solidnu horiozntalnu liniju vec se mijesa i vertikalni pomak mada to nekad zavisi i od ljuljanja mete nakon pogotka pa sljedeci uleti na pogresno mjesto. Nemam kad cekati da se meta smiti nakon udarca zrna.  Nekoliko lijepih hladnih pogodaka koji veseli i lijepo ih je cuti s distance ali treba bolja sigurnost, konstantnost i preciznost.
Druga slika prikazuje pogled s mete na jednu od pozicija. Tamo gdje prividno nestane puteljak na vrhu proplanka je 465 m do mete i od tamo nekad pucam jer mi je dobro i pregledno. Pucam uglavnom lezeci polozaj i pazim na krpelje i zmije.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju