Streljaštvo > Tehnika gađanja
Lov na velikim daljinama
roger:
uf uf uf uf uf
E, moj prijatelju.
Napravio si takav SPIN da ja ne pamtim nista slicno na ovom ozbiljnom strukovno-znalackom forumu koji pratim vise godina.
Po struci bi trebalo da budes makar novinar ili barem parnicni odvjetnik!
Od long range lova, i terminalne balistike fragmentirajucih zrna dosli smo do zracne puske metodom obrnutog inzenjeringa. uf
Palo mi doduse napamet da spomenem kalibre 338 win mag, i 338 lapua mag, kao prave Long range. - lovne kalibre, ali pregirzao sam jezik, jer nacelno nisam pristalica snajperizma na divljaci pa da ne promoviram takve stvari, nekom na pocetku karijere.
E, dobro da nisam.
Ali da sam se sad dobro nasmijao, a vala JESAM!
bravooo
Traper.:
Ah roger, a koliko si se samo potrudio oko long range. hao hao rol
pepi2:
Kad je to netko ozbiljan u svojoj nakani, trazio savjete na jednom ovakvom forumu ?, bez obzira na dobru volju i neupitno znanje pojedinaca.
Ivan75:
Žao mi je da ste shvatili kao spin.
Zapravo se kroz diskusiju sišlo sa oblaka na zemlju. Iz snova u stvarnost.
Kako je netko napisao, ne možeš danas položiti vozački, sutra voziti formulu 1. Ne ide tako, polako, od nule.
BTW, proučio sam i spomenute kalibre. Kao i opciju .50 kalibra.
Ivan75:
BTW Mogu i ja pomoći nekima od vas.
Vidim da su vam aplikacije tipa Strelok nepoznate. Ovo je must have u long range. Pro verzije se bluetoothom spajaju na daljinomjere, mjerače temperature, brzine i smjera vjetra. Uživo računaju, klikive, MOA, MIL, vrijeme leta, prikazuju cilj u različitim konačnicama....
Sada ću vas pošteno nasmijati. Nije me briga, smijte se. Oprema koju sam odabrao nije slučajna. Znam da je teža dijabola manje precizna. ALI, svi se proračuni slažu u istome. Ova konfiguracija leti daleko. Na 300 m imam pad od 65 MOA i vrijeme leta 4.5 sec.
Upotreba na 50 m je potvrdila točnost proračuna.
Da, toliko sam opičen da ću probati. Naravno, postepeno vježbanjem.
Ovisno o rezultatima, idem na ozbiljnije ili ne.
Točno. 300 m za .50 cal snajper i nije neka daljina, kao što ni 1500 m nije neka daljina za 150 mm haubicu.
Ali ako si dobar u jednoj kategoriji, imaš šanse u višoj.
Potrošiti gomilu novaca na hir je ludo.
Žao mi je što me držite za neozbiljnog. Ne znači da ću zaista otići u long range. Ako zaključim da je i zračnica za mene previše, bacio bih novac.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju