Streljaštvo > Tehnika gađanja
Lov na velikim daljinama
Ivan75:
@Roger. Ovo sa navlakom zvuči OK. Pogledam detaljnije.
@spinnaker
Nasip na 600m, pod odgovarajućim kutem, zaista može prebaciti.
Ivan75:
Ne igra ulogu samo puška, optika... Nego i punjenje.
Vjerovatno ću ići na lakšu 155 gr scenar varijantu, sa N140. Ljudi su sa TRG sa sličnim punjenjem, ne hot load, radili 0.3, 0.4 MOA grupe na 300yd. Dalje od toga ne nalazim vjerodostojne podatke.
Projekcija mi je na 600m slaba, stabilnost granična, blizu ulaska u transonični let i visoki wind drift i pad. Znači velike grupe i horizontalni pomaci na propuh. Trebao bih ići na N540, ali vidim da je nekima bilo prilično osijetljivo na temperaturu i imali bi veći ES. Trošenje cijevi je brže.
Nema veze. Kao što mi je netko rekao. Fokusiraj se na ono što imaš, a to je 300m. Nema smisla razvijati nešto što nemam gdje testirati.
Pravim za 300m, a na 600m što bude. Možda uopće ne pogodim metu, nebitno. Bitno je da ono što imam, 300m, odradim sa guštom i do kraja.
Upotrebljivost plinske kočnice je i malo individualna. Mislim da ću od manjeg trzaja dosta profitirati. Vidjeti ću. Bitno je da ja u tome guštam, onda je svaka uložena kuna opravdana.
Cilj je dobiti nešto što predstavlja zadovoljstvo, a može li takvo na natjecanje, o tom potom.
Natjecanja dođu i prođu, a meni na kraju ostane ono što imam i 300m. Ono što imam, u prvi plan.
roger:
Mislim da cijeli forum ceka, da kupis tu pusku, pa da s teorije predjes na praksu!
springo:
Ako se ne namjeravaš natjecati, bezveze bacaš novce.
Jako ćeš teško naći mjesto gdje možeš (legalno) rekreativno i često pucati na 300m.
Ako ti je gušt da ti takva puška stoji u sefu i skuplja prašinu, OK. Onda guštaj.
zagi
Ivan75:
Što ćeš govorit. Baš svi. Mislim da jedini ja jedva čekam.
Zapeo sam na birokraciji, a nisam stalno u RH. Prognoza mi je bila, na jesen spremno. Mislim da sam bio malo optimističan, izglednija je zima. Ali srediti ću ja to.
Ništa naročito bitno, čisto proceduralne stvari. Ali kako je u pitanju zakon o oružju nitko ne popušta, pa ni ja.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju