Streljaštvo > Tehnika gađanja

Lov na velikim daljinama

<< < (408/448) > >>

lovac1977:
Ivan75 vidim iz prethodni  komentara da raskaljujes čaure i da si na 5-6 punjenju. Neznam jesili upoznat ali na odprilike toliko punjenja se pođe da pojavljuje prsten zadebljanja na čauri između dna vrata i vrha ramena unutra. To ćeš morati da provjeri i odstranis ili da usadujes zrna da nedolaze do te granice jer će poceti da ti daje nejednake brzine zrna sto za precizno gađanje će da ima negativne rezultate. To je jedna mala stvar koja se lako zaboravi a pravi dobar problem kad već toliko truda ulazes U punjenje i izvlačenja optimalne preciznosti iz svoje puške. . Pozz

Ivan75:
Hvala lovac1977, taj prsten mi je promakao, nisam znao za to. Vjerovatno će od ovoga loada početi stvarati probleme. Vidi sliku. Znači govorimo o poziciji 1, sa starne uvećano i zaokruženo. Izvanka je udubljenje, unutra zadebljanje.

Ovo mi je najgora čahura iz batch 7, upravo završio pripremu. Jedina sa prstenom na poziciji 2 (anneling ga istaknuo, pa se lijepo vidi). Sve ostale imaju prsten jedino na poziciji 3 (slabo se vidi nakon resizinga), pogledam oštrom iglom prije i iza resizinga stvara li se pukotina unutra (2 i 3). Ne, za sada.

Namjerno ne bacam ovu čahuru, nego promatram kako to napreduje, ipak sam u fazi učenja.

Inače, čahure su podijeljene u 4 batcha, trenutno 7,6,5,4. Broj je zapravo broj punjenja, tako da imam lijepi pregled kako se troše.

Ne vjerujem, da ću ići na otklanjanje prstena 1, to bi stanjilo vrat, trenutno je potrošen za nekih 0.02 mm.
znači za precizno, 5-6 punjenja. Vidjeti ću kako će se ostali batchevi ponašati nakon 6og opaljenja.

Hvala još jednom.

lovac1977:
Da 1.  Odprilike se pođe stvarati oko 5 punjenja ali opet zavisi od jačine punjenja i tvrdoće čaure. Sto se više čaura rasteze od dna prema ustima jedan dijo tog materjala dobije zadebljanje bas tu na dnu vrata. Postoje alati za otklanjanje toga ali bolje je ako imaš dovoljno dug FB pa da neusadujes zrno do te tacke u vrat. Na arbor presama se to lakše uoci dok malo teze na običnim presama pri usađivanje zrna ili moraš da provjeravaš drugim metodama ali primjeti ćeš  se na odstupanju brzina zrna. Pozz

lovac1977:

Ivan75:
Hvala. Kod mene još nije toliko puno unutra (možda i ja slabo gledam), ali vani se vidi deformacija pod povećalom.

Vidjeti ću na brzini idući put.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju