Streljaštvo > Tehnika gađanja
Lov na velikim daljinama
Goran:
Lov na Marco Polo ovcu u Azijskim zemljama zbog preglednog terena, velikih prostranstava i udaljenosti predstavlja problem. Lovac se mora kamuflirai i poznavati vjestinu suljanja, poznavati prirodu ponasanja divljaci, kretanja vjetra i biti zavidnog streljackog kvaliteta da bi mogao uloviti ovako rijetku i cjenjenu divljac. Puske i kalibri mojau biti prilagodjeni ovakvom nacinu lova: ravne putanje i velike udarne snage.
Goran:
Drugi primjer s druge strane svijeta: Americko - kanadski rodjak Dall sheep. Slican i tezak teren i opet goli nepremostivi tereni. Lov na velike udaljenosti je jedini nacin.
Goran:
Jos jedan Dall sheep trofej iz USA. Pogodjen sa 338W na skoro 300 m na jako teskom terenu.
Goran:
Kaligula mozda ce te zanimati ali izisao je novi Federal tactical 308W 140 gr HP metak kojeg opasno hvale oni sto precizno pucaju na poslu. Navodno jako precizan i odlican u lovu. prolazi i rusi. Imam 40 komada pa kad stignem probacu ali ako te zanima pogledaj. meni se ucinilo malo prelagano ali izgleda da je OK. Mozda ti ovo vec znas ionako.
Goran:
Distanca je tipican problem u lovu na Marco Polo ovcu zbog konfiguracije terena i akutnih cula divljaci koje tradicionalno u ovakvim sredinama imaju odlican vid. Pristup do bolje pozicije je ponekad skoro nemoguc. Potrebno je pazljivo odabrati kvalitetan trofej je odmjeriti mogucnost pogotka.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju