Streljaštvo > Tehnika gađanja

Lov na velikim daljinama

<< < (83/448) > >>

Huntercro:
Bravo Kaligula slažem se s tobom 100 %

magwin:

--- Citat: Kaligula - 23. 06. 2009. 21:09:39 ---
--- Citat: Goran - 23. 06. 2009. 13:42:41 ---Hoce hoce mora

--- Kraj citata ---

Na žalost,neće biti ništa od ovakve streljane,iz preko nekoliko razloga.
 I svi ti razlozi stoluju na Markovom Trgu broj 2.

Ili,preciznije :

1. Sve i jedna Vlada koja je ovom nacijom vladala od rata pa do danas,se boji naoružanog naroda.
Mi koji živimo u RH uopće "ne znamo zašto" jel da ?

2. MUP je tako posložio Zakone da je dobijanje dozvole za ovakav vid streljane uspjeh ravan trostrukom dobitku na LOTTO-u.

3. Čak i da se pomoću čarobnog štapića riješi problem vrlo negativnog stava države,tu su još i novinari koji sve ljubitelje oružja klasificiraju kao maloumne idiote s malim pimpekom koji vježbaju na streljani kako bi jednog dana utrčali u neku školu i pobili što više djece.

Zašto ?

Zato što takvi članci:
 a) imaju veliku potporu MUP-a i Vlade ,
 b) takvi članci prodaju novine,
 c) lakše je nekoga popljuvati i poniziti nego mu pomoći.

A po pitanju ovog zadnjeg,mi Hrvati smo svjetski prvaci.
 Naroćito ako možemo sami sebi jeb.. mater.

Meni se ta ideja prije nekog vremena vrzmala po glavi,čak sam i neke stvari pokrenuo ali ...
Čime su "oni gore " čuli o čemu se radi,dobio sam s više strana "prijateljski" savjet da odustanem,jer bih mogao ostati bez "svega".

Ovo "svega" se odnosilo na oružje.
Uglavnom,to je u ovoj Lijepoj Našoj izdanoj i prodanoj realnost.
 A sve ostalo utopija.

--- Kraj citata ---

just
svaka riječ je nažalost točna!

Kaligula:
Ja svogaSSG-a  neću nikada prežaliti. paci paci paci paci paci

tomek:
Da se malo uključim u polemiku oko pucanja na daljinu sa svojim skromnim iskustvom.Volim pucati na daljinu,prvestveno na mete,a i hitac u lovu mi nije stran(150-250m).Do sada sam ispucao oko 8-10 tisuća metaka od toga 70% 308w. U jednom danu sam ispucao 200 komada iz SSG 308W vojna verzija sa teleskopskim nogicama na metu,i nakon godina treniranja hitac na 300 -400 metara nije nikakav bauk ni naučna fantastika nego realnost uvježbanog strijelca.SSG, optika Leupold mark3 i puuuuuno vježbe grupa na 300 m 8 cm,na 500 grudna meta 14cm grupa 5 hitaca pucano ležeći,a nakon toga zadovoljstvo do neba. archery8 d7 teaa

Ry1:
Grupa na 500m je tek 50% posla kada se sa papira predje na meso.
Svetla, vise svetla...

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju