Streljaštvo > Tehnika gađanja

Lov na velikim daljinama

<< < (98/448) > >>

Kaligula:
Misli  da u Lijepoj Našoj izdanoj i prodanoj ima puno večih primjera bezobzirnog kršenja Zakona nego što je to kad netko tko zna pucati odstreli divljač na 160 ili 200 metara.
Slažem se i s time da se treba truditi da se takvi zastarjeli Zakoni i pogledi promjene ali ..
Nemamo li mi hrpu preplačenih,dobro uhljebljenih birokrata i HLS-u koji bi se trebali brinuti o tome ??
Nemamo,oni imaju nas. Kao sponzore za svoju zabavu,a ne mrdnu prstom da bi se stvari mjenjale na bolje.

Nosler:

--- Citat: Kaligula - 01. 01. 2010. 12:43:18 ---Misli  da u Lijepoj Našoj izdanoj i prodanoj ima puno večih primjera bezobzirnog kršenja Zakona nego što je to kad netko tko zna pucati odstreli divljač na 160 ili 200 metara.
Slažem se i s time da se treba truditi da se takvi zastarjeli Zakoni i pogledi promjene ali ..
Nemamo li mi hrpu preplačenih,dobro uhljebljenih birokrata i HLS-u koji bi se trebali brinuti o tome ??
Nemamo,oni imaju nas. Kao sponzore za svoju zabavu,a ne mrdnu prstom da bi se stvari mjenjale na bolje.

--- Kraj citata ---
Svaka cast!! zagi To se treba prvo uraditi..napraviti preduslove za trening d4
Kako inace objasniti nekom da se grupa pogodaka mijenja od jutra do podne po 3-4klika na 600m.Kakvu ulogu radi vanjski pritisak,odstupanje zbog rotacije zrna na tim daljinama i sve,sve drugo...
Pa dajte decki...ima ovdje ljudi sto pucaju na velike daljine u mete...ali tesko je to opisati...prije svega nekom koji to ne moze da proba jer ima mnogo "a-haaaaaaaaaaaa" slucajeva koji se tek mogu shvatiti kada se sam proba! zagi
Do tada neka dublja diskusija nema smisla i to nije do forumasa nego bas zbog nedostatka mjesta za trening.

shandi:

--- Citat: Kaligula - 01. 01. 2010. 12:43:18 ---Misli  da u Lijepoj Našoj izdanoj i prodanoj ima puno večih primjera bezobzirnog kršenja Zakona nego što je to kad netko tko zna pucati odstreli divljač na 160 ili 200 metara.

--- Kraj citata ---
A šta ti misliš da npr. danas ima auta koji voze 300 km/h i moderniji su i sigurniji i ovo i ono. Po tvome razmišljanju bi onda trebalo mijenjati zastarjele zakone i umjesto 80 km/h staviti ograničenje na 150 Km/h. Isto tako o "puno većem primjeru" kršenju zakona. Zakon je zakon i treba ga se pridržavati bilo da je "veći" ili "manji". A ti sigurno u lovu nečeš imati problema sa ničije strane jesi li pucao na 150, 170 ili 200m, Tako da ova tvoja teza ne stoji. Strelište je druga stvar, tamo pucaj na koliko hočeš, ukoliko imaš uvijete. A u Hrvatskoj ih nema.

Hubert.ctg:

--- Citat: shandi - 01. 01. 2010. 14:29:52 ---A u Hrvatskoj ih nema.

--- Kraj citata ---
A u Hrvatskoj ih nažalost gotovo da i nema.
Mislim da bi to bila bolja formulacija.  teaa
Svi naši susjedi pucaju ko sivonje na daljinama i od 1000m, a mi o tome, opet nažalost, možemo samo sanjati.

Ry1:
Jutros sam imao priliku za pucanje na "vecoj" udaljenosti.
Odredjenih 260m iza onog oborenog drveta na horizontu iznad lisicje glave.
Nije neka "strasna" udaljenost ali kada je koso i kada ti treba isti broj klikova i po uglu i po pravcu (vetar) stvari se mogu zakomplikovati i na mnogo manjoj udaljenosti.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju