Streljaštvo > Tehnika gađanja
Lov na velikim daljinama
Goran:
Mislim da je sazrelo vrijeme da se ova tema ozbiljno obradi i na nju stave potrebni podaci i iskustva. Razmjena iskustava je vazna da bi svi nesto naucili i podjelili a etika je u rukama lovaca i ona se ovde ne obradjuje.
Tyger:
http://www.youtube.com/user/Breadf4n#p/u/3/_4fr_DTY7B4
Evo per filmica o snasem strečjastvu, a i neko poznato lice
Ry1:
Na tamo nekom forumu je posle skype razgovora zapoceta tema o Savage u bencrest-u.
Verovatno najprihvatljivija kombinacija kada je lova u pitanju bi bio Savage 12 target u recimo 6.5-284 i na njemu Nightforce 8-32x56.
U USA se ovo moze napakovati za manje od 2500$ (bez nosaca)
Zanima me sta mislite o toj kombinaciji
Lazar:
citam o njoj da je vrlo precizna i dobro uradjena a o kvalitetu optike neznam puno, koriste je njemacki snajperisti u kombinaciji sa g22(acuracy international awm-f) u kal.300win.mag. pa ako njima valja nece valja bit tako losa
Goran:
Savage puske su mozda malo poznate ali odlicne lovne i takmicaske puske sa ne tako skupim cijenama. Gledim jedan Savage predator u 223 R vec duxze vrijeme. Accustock i acctrigger su dosta dobre inovacije a kalibar je fantazija. Jedino je municija kod nas skupa za njega ali se moze puniti sto bi i bila preferenca sa takav kit. Savage zatvarac je malo drugaciji od ostalih ali target nudi odlican spoj glave i nekoliko mogucnosti pomaka za bolje bravljenje i preciznije i sigurnije kljucanje metka u cijev. Nightforce optika je stvarno odlicna investicija mada tako veliko povecanje nosi svoje glavobolje. Ja bi uzeo manje povecanje jer 25x vec smanji pogled na 1.5 m?!!! Stabilizacija postaje problem ali za benchrest je to OK.
Inace Savage ima dugu tradiciju i privatna je firma koja pazi sta radi i obicno nudi vrijednost za lovu koju traze. Inace kalibre u 6.5 obozavam jer su mi idealni za neke stvari.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju