Streljaštvo > Tehnika gađanja
Lov na velikim daljinama
Goran:
Kod nas su cijene puno pitomije. Moj prijatelj s kojim lovim cesto ima dva na 204Ruger i 270WSM i oba su prekrasna. probao sam obe puske i optike kao i njihova nocna svjetla su jako dobra.
Ry pa oni su kod tebe u istom gradu otici im u posjetu pa pogledaj prije nego sto ista kupis. Nije lako kupiti optiku u ducanu jer jako malo mozes korektno procjeniti/ makar ja tako mislim. Treba dobro procitati i shvatiti specifikacije a u ducanu mogu samo vidjeti da je fizicka izrada OK ili ne...
pazljivo biraj koncanicu a oni imaju brdo opcija.
mve:
Dva laička pitanja;
Kod "dalekog " pucanja-koja je max daljina do koje se ne mora voditi računa o zakrivljenosti zemljine površine i njene rotacije?? (čitao sam negdje da i to ima utjecaj)
Postoji li nešto kao svjetski rekord, odnosno zabilježena najveća daljina na kojoj je netko nešto pogodio??
Hvala.
Lazar:
bas sam ovih dana u njemackom kalibru cito o testu na 1600m, jedva su dobili grupu od 40x60cm,najveci problem kod takvih stvari jevjetar koji nije bio primjetan al je nosio zrno skoro 4,5m ustranu
Ry1:
aaa...mislis ono da kada gadjas nesta na severnoj hemisferi projektil vuce malo desno , a na juznoj levo?
To uposte nije bitno u koliko ti je ceka tacno na magentnim polovima, ako nije vislja od 4m i ako srndac nije dalje od 130m
Lazar:
hao hao ja mislio postat malo ozbiljan ,cak i nik promijenio a zajebancija vidim da ide i dalje hao hao
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju