Streljaštvo > Tehnika gađanja

Lov na velikim daljinama

<< < (112/448) > >>

Goran:
U kojem kalibru je zelis kupiti? I kod nas ih ima i nesto su jeftinije nego kod vas.

sile:

--- Citat: Goran - 20. 02. 2010. 10:20:54 ---U kojem kalibru je zelis kupiti? I kod nas ih ima i nesto su jeftinije nego kod vas.

--- Kraj citata ---
338 lapua mag ili 300 win. mag....

Schultz and Larsen:
Juce se je pucalo..ali na malo dalje..

Desno i lijevo su mete velicine ovih figura u desnom uglu..

Mete se krpe na distaci lijevo

Krpanje meta i pokazivanje pogodaka ucesnicima..manuelno..mete desno

Pristojna daljina..

Momcine na standu..lezi se na asfaltu jer je ledina mokra i nadojena vodom ko spuzva..snijeg se je tek otopio...inace puca se 60sek. na stopericu 6 metaka..na naredbu PALI!.. kal. 6,5x55, mehanicki nisani tipa diopter.. Oni koji su se susrecali sa  strojnicom FAL ili H&K..znaju..2p 2p

A rezultati, e to je prica za se...

Goran:
S&L je li to kao bijatlonski trening? FAL je ko nas SLR ali su u 308W makar Belgijska verzija. Njih i AK 47 ovde imaju farmeri inace su kod nas zabranjene obicnim ljudima. Ranije ih je bilo koliko hoces. Ove takmicarske puske se vide i kod nas i puno ih koriste takmicarski klubovi ali najvise u 6mmBR, 6 mm PPC,  6.5x47Lapua i slicnim. Kod vas je izgleda streljastvo jaka disciplina koja dolazi u puno varijacija. Tu se covjek moze svasta nauciti i probati.

Schultz and Larsen:
Zaboravi napisati..da je slikano sa standova na koje su grupe po 4-6 strelaca dolazile i pucale lezeci ili klececi na stopericu... natjecanje je lokalno izmedju 2-3 streljacka kluba od kojih jedno ja pazim.. ;)

Inace sve je trajalo oko 5 sati sa prijavom, pucanjem,transportom od stand do standa(7 standova)...komandama, sigurnossnim provijerama oruzja, krpljenje i pokazivanjem pogodaka...svaki stand je imao razlicitu daljinu koju strelac sam mora da odredi i izracuna klikove itd.. Na njemu je da procijeni daljinu i odradi sve ostalo..Disciplina je i za lovce i za strelce...lovci pucaju 3 metka dok ovi drugi u raznim klasam po 6...

Ma jok Gorane.. ove vojne puske sam mislio u kontekstu dioptera, kao mehanicke nisanske sprave! ;)

Puske su Saueri i Schultzovi...u 6,5x55SM... 90%

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju