Streljaštvo > Tehnika gađanja
Lov na velikim daljinama
Goran:
Vidio sam pusku na sajmu prije par mjeseci ali je nisam drzao u rukama niti pucao. Bas jucer sam vidio jedan novi slican Colt u 30W. Cijena AUD $ 4660 bez optike. Imali smo Field day prije sajma i svasta probali ali ovu nisam vidio. Pario sam oci na AI, Barret i Robar. Prvi put u zivotu sam vidio pusku u 0.50 BMG sa prigusivacem taj dan. Vise volim AR 15 u 223R za takve dane. Sokac pozdrav! Ovo nije takmicarska puska.
Goran:
Vjerovatno vas vecina misli da sam bijela vrana ali nema veze! Nije mi prvi put a ni zadnji.
Evo par nedavnih slika za one koji vole LR streljastvo...
Svaka subota 8 sati ujutro Belmont QRA range Australia se skupi ekipa koja vjezba 1000 yardi prije pocetka dana kad vecina clanova dodje i pucaju se razlicite daljine ako nije takmicenje kod kuce ili na strani.
Ljudi vjezbaju full bore ( sa mehanickim nisanina ) do 1000 yardi, Standard F class, F class open i ostalo...
Puno toga novog dodje u klub i ljudi donesu pa pitas i probas par metaka. U zadnje vrijeme puno mladih doalzi sa 330LM ili vecim pa i oni prase svoje kad imaju za to svoje vrijeme. Sokac Goranu se desi da svako malo nesto vidi i proba ali se i Goran trudi da bude na pravom mjestu.
Goran:
Ovde uzivaju oni koji vole velike kalibre i puno buke. Za svakog ima mjesta da uzivaju ono sto vole. Puske imaju zatvarace sto znaci da su legalne za upotrebu i kupovinu. Pucaju se mete i siluete ( metalne gusane ploce ).
šokac:
happi happi ma znam Gorane da nije takmičarska puška . http://en.wikipedia.org/wiki/Modular_Sniper_Rifle
Nego jednostavno mislio da si je negdje sreo na strelištu .
Slike su ti odlične , stvarno imate odlične uvjete a i alatke . zagi
Goran:
Ja sam vec pomalo ostario pa me neke stvari i ne zanimaju medjutim u zadnjih par godina mladja ekipa donosi nove dizajne i momci pucaju. Uglavnom oprema im je puno bolja nego vjestina ali sve je pitanje vremena i vjezbe. U klubu ima desetak dobrih strelaca i pobjednika mnogih takmicenja pa se moza dosta toga nauciti. Da sam ovo poceo prije 30 godina stvari bi bile mozda drugacije.... sad je vec prekasno...
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju