Streljaštvo > Tehnika gađanja
Lov na velikim daljinama
Trazman:
--- Citat: mrki - 04. 08. 2014. 05:34:20 ---Taj dio je več riješio, napisat če on kako, mene zanima kolike su ti razlike u brzini zrna.
--- Kraj citata ---
Brzina 905m/s
ES 16m/s
SD 7m/s
I to ču srijedit samo da pronađem malo vrijemena.
lovac1977:
Koje punjenje koristis, caure,barut, itd.? Nesto su mi velike razlike u brzinama nesto nije uredi. Trebao bi sve provjerit detaljno da vidis u cemu je problem. Pozz
Trazman:
Caure su Rws, punjenje 75,5gr viht n165 i primer federal gm210. Sad ču zamjenit primere za cci br2 i 250 da vidim ali če se brzina stabilizirat...
lovac1977:
Zasto za 300wm ne koristis 215federal lil 250cci. Nesto tu nije uredu da imas toliko veliku razliku u brzini ili nesto nije uredu sa paljenjem baruta ili vratovi caura nisu jedko debeli pa neki prave veci pritisak a neki manji. Provjeri sve detaljno. Pripazi kad budes testiro razne kapisle moze da dodje do vecih pritisaka u metku kada promjenis kapisle radi razlicitog paljenja baruta. Pozz
Goran:
Treba saznati sta mu barut voli- koje kapilsle. Large primer CCI ili magnum primer bi mogao biti bolji i jednomjerniji. Razlika u brzinama je problematicna i znaci pritiska se trebaju dobro provjeriti da ne dodje do veceg problema. 22 mrad ili 65 MOA je po meni takodje problem sto s tice elevacije. ja imam 120 MOA na optici i tu nema problema za ovu distancu. Brzina od 905 je OK sa ovu duzinu cijevi ali mora bolje da se smanji TOF i daljina./ vrijeme lete ispod 1 maha jer tu ce biti kojekakvi problemi i promjena putanje zrna. zadniih 200 -300 metara je problem. Od oka trebace mu 2.5 sekunde ili malo vise da dodje do mete. Treba naci veliki gusani komad da odjekne kad se pogodi i da cuje pogodak ako je ikako moguce. Mi smo gadjali jedan sporet/ pecnicu na ledini da bi dobili zvuk nazad i bijelu stranu zadnjeg zida spareta. Distanca je bila 600m i bilo je OK i mogao si cuti pogodak ali ovo je puno dalje i teze u svakom smislu. sa 30 inca cijevi je puno lakse.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju