Streljaštvo > Tehnika gađanja

Lov na velikim daljinama

<< < (175/448) > >>

Goran:

LR shooting with 204 Ruger

Goran:
Obratite paznju na vapour ili termalni poremecaj zraka prije nego sto zrno udari lisicu na daljem pogotku. Prije par godina kad je prijatelj snimio jedan od mojih pogodaka i mi smo to promjetili a jos bolje kad smo pogledali slow motion ili usporeni snimak.  primjecuje se i ugao dolaska metka i pad.

Goran:
kad se gadjaju mete na 1000 m ili yardi onda najvisa tacka parabole bude i do 3 metra tako daje ugao upada metka 3- 3.5 puta ostriji nego na videu gore i metak nadjes malo iza mete i treba bi dobro zaklonjen rov kad mjenjas mete drugima.

lovac1977:
Ovo je super. Dobro je pozeljno ako imas spadera da sjedi direkntni iza tebe i sa  podesenom opikom je nekada puno lakse zapazit vapor trail i po tome pratiti putanju zrna i korigovati pogodak. Ovo je odlicno krenuli i samo da nastavi ovako. Gorane mislim da smo trebali podjelit temu u nekoliko razliciti faktora za LR pa ih malo pojasnit i raztumacit. ( odabir puska, kalibra, zrna; unutrasnja utjecaj -  harmonija puske i kako  utjece , oblik zrna bc, vanjski utjecaj- vjetar , temp , pritisak i svi ostali faktori koji utjecu na preciznost u LR i extreme LR pa da ovo bude u nekom redu i da je malo lakse pratiti faktore mnogo bitne u ovoj temi. pozz

lovac1977:

--- Citat: Goran - 10. 10. 2014. 04:58:32 ---kad se gadjaju mete na 1000 m ili yardi onda najvisa tacka parabole bude i do 3 metra tako daje ugao upada metka 3- 3.5 puta ostriji nego na videu gore i metak nadjes malo iza mete i treba bi dobro zaklonjen rov kad mjenjas mete drugima.

--- Kraj citata ---
  d4 d4. Narocito ako se puca puskama sa dimljenim baruto. Puno se puta desi da  zrna padaju u rov pa se treba dobro paziti.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju