Streljaštvo > Tehnika gađanja

Lov na velikim daljinama

<< < (182/448) > >>

Goran:
Lovac da ase nadodam na tvoj gornji komentar za 6.5-284 Norma:
kalibri u 6,6.5 i 7 mm zahtjevaju specijalni prilog ovde zbog svoje urodjene preciznosti i brioja osvojenih benchrest i ostalih takmicenja. za moj pojam 6.5 i 7 mm imaju zlatnu lepezu kalibara i opcija koji imaju odlicne sposobnosti i mogucnosti za preciznost i energiju potrebnu za LR lov. Puno novih hibrida i interesantnih istrazivanja.

Goran:
primjer za prijatelja Peru  i njegov Sauer u 3006 ako ide u zimski pogonski lov sa PPU 180 gr SP zrnom.
ovo je samo vjezba za otkivanje i poredjenje vrsta zrna i njihovih sposobnosti. Mozete procjeniti energiju, pad zrna na odredjenim daljinama ( u metrima) preticanja za lov svinaj u trku i slicno. Moze biti poucno.

Goran:
Usput receno da ovo zrno iz moje puske napravi 1.2 MOA grupu od 5 metaka na 100 m sto znaci da nije dovoljno precizno za dalji rad ali je OK za standardne lovne daljien i pogonski lov. Hornday 165 gr zno napravi 0.9 MOA grupu pod istim uvjetima sto je ogromna razlika za vece daljine i odstupanja. Pogledajte verziju dva u kojoj se porede ova dva zrna pod istim kondicijama i istom puskom.
Vidjecete da lakse zrno ima neke svoje prednosti ako je dobro uradjeno. Obratite paznju na brojeve nakon 300 m daljine sta se desava i koje je zrno bolje u svakom pogledu.

perop:

--- Citat: Goran - 16. 10. 2014. 06:43:23 ---primjer za prijatelja Peru  i njegov Sauer u 3006 ako ide u zimski pogonski lov sa PPU 180 gr SP zrnom.
ovo je samo vjezba za otkivanje i poredjenje vrsta zrna i njihovih sposobnosti. Mozete procjeniti energiju, pad zrna na odredjenim daljinama ( u metrima) preticanja za lov svinaj u trku i slicno. Moze biti poucno.

--- Kraj citata ---
d1
Gorane HVALA ZA TABLICU !!!  d4

Ja osobno u pogonski lov idem s istim kuglama na koje mi je upucana i puška. To je sada Geco Express 165 grs. Ako se puca blizu onda skinem optiku jer mi je tako lakše pucati. U tom slučaju mogu staviti bilo koji metak cal 30-06 koji je dobar za pogon. U jednom takvom pogonu pucao sam 5 svinja ispucao sam zadnje zalihe starog plavog Barnesa MRX. Mislim da je za pogon vrhunsko zrno RWS-EWO ali ono ima svoju cijenu dok je kvalitet neupitan. Ja osobno ne lovim često pogone. Mislim da je ovaj Federal Trophy Bonded tip Vital Shock 180 grs o kojem pišem zrno koje je u mom Saueru "Katica" za sve. Precizno je i može se s njime pucati na velikim daljinama (muflon divokoza) a može odlično poslužiti za divlje svinje pogon i slično. Berger na žalost ne mogu naći u RH a pitanje je hoće li ga ikada i biti. Geco Express je odličan ali je ovaj Federal bolji za npr. jelena i vepra što sam isprobao u lovu. Sa PPU nisam nikada lovio niti ga isprobao.
 zagi

Goran:
Oprosti sto sam uzeo tvoje ime i pusku kao primjer i nadam se da neces zamjeriti.  Trophy bond zrno jer davno dizajnirao, mislim da se zvao Jef Rogers ali je ubrzo prodao patent i firmu kompaniji Speer koja je jako dobar proizvodjac zrna. Zrno je sigurno dobro i jako za tvrdju i jacu divljac. Pogledacu da uradim elaboraciju ali prvo moram imati sve potrebne podatke. kad pogledam sta se desava mogu donijeti neke preliminarne zakljucke. Zrno je poznato kao dobar rusitelj medvjeda i elka po USA i Kanadi i cjenjeno je a Federal je dobar samo kao i sve dobre stvari skup. Kod nas je kutija preko $ 70 dolara i mi u stvari nemamo potrebe za tako dobra i tvda divljac osim za buffalo i scrub bull pa se i ne prodaje puno a standardni kalibar za buffalo je 375 HH. Treba imati vremena i priliek za to sve probati i to mora potrajati jer ne mozes sve zakljuciti odmah. proizvodnja municije u UASA je jako ziva industrija pa ima puno malih koji rade jako dobre stvari koje promaknu velikima i tako prezive. Black Hills je tako poceo a sad je velika i cjenjena firma koja pravi odlicnu municiju.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju