Streljaštvo > Tehnika gađanja

Lov na velikim daljinama

<< < (199/448) > >>

Goran:

Lov Gunwerks  momaka prije par godina kad su bili ovde kod nas. Prijatelj  Earl  ih je vodio na svoje tajno mjesta za Rusa jelene i Aaron je pucao jednog na 780 yardi. Earl i ja ponekad lovimo nocu skupa sa Digisight pse i svinje.

lovac1977:
Odlican video. Ovi momci to dobro reklamisi i popularisu ovaj vid lova. I pokusaju da ga malo ujednostave sa costum turentima za odredjene kalibre i uslove.

wortexhole:
Uz dobru opremu i uvježbano oko nije problem. Pitanje je koliko je to etično ili ne, ali očito ovi dečki znaju što rade.

Goran:
Da li je problem ili ne zavisi od iskustva strelca! Kvalitetna oprema sigurno pomogne ali ako ne procitas kondicije precizno ni to nece pomoci.  Ja znam promasiti i po metar na ovoj daljini ako ne odredim vjetar ( pravac, snagu i ritam ) korektno.
Etika nije predmet ove teme jer je lov kod nas daleko razlicit od vaseg nacina lova gdje ovako nesto nije praksa niti je eticno. Etika je nesto ugradjeno u pravila ponasanja ili obicaje obavljanja neke aktivnosti ali i osobna stvar svakog covjeka koji sam mora donijeti odluku da li je nesto u redu ili prihvatljivo njima za uciniti. Ako se covjek osjeca lose onda ne treba raditi ono sto ne zeli ili sto po njemu nije u redu. Eticke razlike u lovstvu svijeta su  jako razlicite i polarizirane i tesko ih je uskladiti i ujednaciti. Ono sto je vama normalno negdje drugo je cudno i obratno. LR je posebna vjestina etican ili ne etican ali je drugaciji i poseban nacin lova koji ima svoje prerekvizite. LR je izazov koji uzme puno vremena i poprilicno kosta ali je zarazan ako ti se svidi.

Trazman:
Dobar video Goran!

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju