Streljaštvo > Tehnika gađanja

Metode odredjivanja daljine prilikom lova

<< < (4/16) > >>

moro:
Moram priznati da moje "od-oka tivne"metode kod pucanja sačme i ne daju baš dobre rezultate pa se često čudim zbog čega sam promašio.? Ovi iskusniji  kažu da se to nauči s vremenom?? Što se tiče karabina  e tu je već malo bolje. d7

Schultz and Larsen:
kak ti ocjenujes daljinu moro?

Goran:
Sto se tice novih dvogleda sa laserom ubrzo stizu Bresser, Yukon/ Pulsar, Bushneli su vec vani i jeftiniji ali moja Leica je jos uvijek dobar i precizna. Vortex za sada nema ovakav dvogled koliko znam.  Burris ce imati. Koncanice se brzo i efektivno koriste za odredjivanje daljine i ima ih veliki izbor neki brzi i laksi od drugih ali Mil dot je jednostavan pocetak. Moj Vortex PST 624 ima dobru koncanicu za odredjivanje daljine a imas izbor u MOA i Mrad pa biraj.

Miro:
Za upućivanje što preciznijeg hitca potrebno je i što preciznije odrediti udaljenost i sva ova elektronsko-optička pomagala su u svakom slučaju dobro došla i volio bih imati takvo nešto, ako niš drugo da se igram na čeki ako mi je dosadno. U praksi (svi to dobro znamo) većina šuseva je do 100 m, a isto tako znamo da često nemamo ni vremena za mjerenje udaljenosti (govorim o lovištima gdje najviše lovim - livade, šuma, blago brdovito....), dok je u planinskim lovištima gdje se često puca na velike daljine (200+) daljinomjer praktično nezaobilazna stvar. Naravno da će netko reći kako se nekad lovilo, a nitko neće spomenuti koliko se promašivalo. Ja daljinu određujem još uvijek odokativnim metodama, iskustveno - od ruba do ruba šume ima tolko, pa pola itd, električni stupovi, končanica, a sačmaricom mislim da nitko još prije pucanja na fazana ili zeca izmjerio udaljenost već svi pucamo prema vlastitom nahođenju, a nakon promašaja je uvijek bio predaleko zagi

Nosler:
Ja mislim da vecina nas instiktivno kaze sebi "do tamo pucam"...vecina problema nastane kad pucamo dalje od te daljine,ma kolika ona bila. Nekom je to 80 a nekom 180m,zavisi od treninga.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju