Streljaštvo > Tehnika gađanja
Provjera puška-lovac prije nove lovne sezone
dean:
--- Citat: SSG - 30. 04. 2008. 14:41:56 ---Prijaviti policiji,to je moja preporuka ali prije toga dogovor unutar društva da se nađe adekvatna lokacija.To je moj prijedlog
--- Kraj citata ---
Znači dođem u policiju i velim: dobar dan, ja sam taj i taj, ovo je moja dozvola za lov a na čeki broj 15, znate, to je u "Ivekovoj jami" ću malo pucat.
Pa ne ide policija na svaki šus?!
Tema je provjera puška-lovac, a ne policija i njene metode kontrole lovišta i lovaca.
vepar007:
Koliko je meni poznato, cak je i zakonski zabranjeno upucavati pusku u lovistu, dozvoljen je samo probni hitac.
blackpowder:
ZAKON O ORUŽJU
2. Korištenje oružja
Članak 32.
Vlasnik oružja dužan je oružje održavati u ispravnom stanju, pravilno i pozorno rukovati njime.
Oružje je zabranjeno upotrebljavati na javnim mjestima ili na mjestima gdje se može ugroziti sigurnost građana.
Lovačko oružje ne smije se upotrebljavati izvan lovišta, civilnih strelišta ili drugih mjesta određenih za vježbe gađanja.
medo:
--- Citat: blackpowder - 30. 04. 2008. 19:50:51 ---ZAKON O ORUŽJU
2. Korištenje oružja
Članak 32.
Vlasnik oružja dužan je oružje održavati u ispravnom stanju, pravilno i pozorno rukovati njime.
Oružje je zabranjeno upotrebljavati na javnim mjestima ili na mjestima gdje se može ugroziti sigurnost građana.
Lovačko oružje ne smije se upotrebljavati izvan lovišta, civilnih strelišta ili drugih mjesta određenih za vježbe gađanja.
--- Kraj citata ---
Po ovome loviste moze biti i streljana sto u neku ruku i je.
Po zakonu lovci imaju pravo pucati u lovistu i voditi brigu da to rade sigurno.
Ja pucam u lovistima oduvijek i policija to podrzava pa cak nekad i puca s nama.Nemaju ni oni bas streljana dovoljno.
blackpowder:
Ukoliko lovačko društvo odredi mjesto za vježbe gađanja unutar lovišta to je u skladu sa zakonom
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju