Streljaštvo > Tehnika gađanja
Provjera puška-lovac prije nove lovne sezone
PinzHunter:
svaka cast onim društvima sto svojim članovima pruze mogućnost provjere sebe i svog naoružanja. Nase društvo broji blizu 1000 članova ( nakon podjele društava ova cifra je malo pomjerena) a mi kao članovi nemamo nikakve mogućnosti da treniramo.Ako pokušamo to pred lov onda se kaze nemojte tad jer kvarite lov, ako to radimo van lovne sezone onda kazu nemojte uznemiravati lovište. Ako pak odemo na svoje njive,livade i slično, onda možemo računati da ce nas neko zbog pucnjave prijaviti i eto problema.Nemamo strelište niti nesto slično.
Hocu reci da je provjera jako bitna i nužna barem nekoliko puta u godini.da je municija skupa to znamo svi, ali se nemora ispucati vise od 10 komada sto je sasvim dovoljno za jednu probu....
dean:
Ma kak je municija skupa? Pa ne treba ispucat vagon municije!!! Malo zračnica, malo MK i na kraju 5 metaka tjedno mjesec-dva prije sezone i to je to. A tko si ne može godišnje priuštit 2-3 kutije metaka, neka pušku okači na klin! Samo će štetu u lovištu radit.
Moj jedan kolega mi je neki dan objašnjavao da može pogit na 200 metara srnjaka. Ja sam samo rekoa da će vidjet idući vikend. Puca 243 i pogodine je 8! To znači da ga na 200 proašuje taman da je velik kao jelen! A kad je uhvatio pucat iz haubice, 9,3 proašio je i metu. Pustimo priče, ajmo malo pucat! Po mogućnosti na onim mjestima koja nam kronično fale, a to su streljane za karabine. U kontroliranim uvjetima pod stručnim nadzorom. Možda jednog dana!
Huntercro:
Evo rezultata, slike stižu sutra
http://free-po.t-com.hr/Galeb/pr.htm
sinisa:
Dean ,kad kazes da ste pucali i testirali oruzje , na kojoj je to daljini bilo i sa osloncem ili bez?
pozdrav d4
dean:
--- Citat: sinisa - 29. 04. 2008. 00:27:48 ---Dean ,kad kazes da ste pucali i testirali oruzje , na kojoj je to daljini bilo i sa osloncem ili bez?
pozdrav d4
--- Kraj citata ---
Na 100 metara sa oslonca, makar je nas par pucalo i stoječki te bez oslonca. Znači školska klupa i tronožac a klupu-oslonac si namjestiš kak ti paše. I tu su se vidjele greške. Npr. rijetko tko je ukrivio klupu da si nasloni desni lakat na nju a svi drže podkundat i tog se drže kao pijan plota. Ja naslonim oba lakta na klupu, puška slobodno leži na koferu za pušku a ispod nje je jastučić, kapa, majica ili tak nekaj. Lijevom rukom primim desnu podlakticu i fiksirao sam ju u 3 točke. To je po meni dovoljno za kvalitetno pucanje.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju