Streljaštvo > Tehnika gađanja
Provjera puška-lovac prije nove lovne sezone
Huntercro:
Konačno evo slika.
Ujutro 9 sati vrijeme idealno pomalo sunčano ali prohladno. Streljana u Bokšiću nedaleko od Našica cca 20 min vožnje od centra grada.
Pogled na streljanu
g. Jukić i Miro Čagalj isprobavaju stalak
naš predsjednik Udruge isprobava svoj karabin i stalak
razmatranje pogodaka uz durbine
bilo je i gađanja i iz pištolja
a i raspucavanja u trapu
ikova371:
svaki lovac koji drži do sebe i svog oružja bi trebao i nekoliko puta godišnje provjerit svoju-e pušku-e (nakon fulanja) i sl.,jer ako čovjek pozna svoju pušku u 90% slučajeva skuži kad je :pferd:,a ak je siguran da je dobro pucao provjera mora ić
Tihomir:
Mi smo to uveli tek ove godine i sada će isto za koji dan biti provjera i mislim da će to od sada biti pod obavezno,ali kao što je mislim Medo rekao,puno ljudi se protivi jer je kao skupo pucati u "prazno",a sada će morati jer inače nema dozvole d4
SSG:
Mi imamo u mom društvu provjeru užljebljenih cijevi sa mini takmičenjem svake godine.To je obavezno jer bez toga nema dozvole za lov srnjaka.Takmičenje je uvijek tijekom 4 mjeseca,dakle pred lov na srnjaka.Puca se tri metka s time da svaki lovac ima jedan probni šus prije.Oni koji ne pogode ni metu zato nemaju nikakvih konsekvenci što me posebno ljuti >:( I njima bi zabranio da idu u lov dok na ponovljenom gađanju,kojeg nažalost nema,ne pogode metu.
fazan:
--- Citat: SSG - 30. 04. 2008. 07:32:23 ---Mi imamo u mom društvu provjeru užljebljenih cijevi sa mini takmičenjem svake godine.To je obavezno jer bez toga nema dozvole za lov srnjaka.Takmičenje je uvijek tijekom 4 mjeseca,dakle pred lov na srnjaka.Puca se tri metka s time da svaki lovac ima jedan probni šus prije.Oni koji ne pogode ni metu zato nemaju nikakvih konsekvenci što me posebno ljuti >:( I njima bi zabranio da idu u lov dok na ponovljenom gađanju,kojeg nažalost nema,ne pogode metu.
--- Kraj citata ---
Moram priznati da mi nije jasno čemu onda sva muka i trud oko organizacije obaveznog gađanja, ako na plemenitu divljač može i onaj tko nemože ili nezna pogoditi maketu, a kamoli pun adrenalina ocijeniti i odstreliti srnjaka.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju