Streljaštvo > Tehnika gađanja
Uljni hitac i početna temperatura cijevi. Uzrok flyera ?
spinnaker:
--- Citat: mbiloglav - 21. 04. 2015. 11:04:30 ---Dakle ista meta isto odstojanje,cijev prlj zagiava od jucerašnjeg hitca,jedan metak duum,pogodak smjesten 1,5cm povrh jucerasnjeg,SUPER!!!!,danas opet ciscenje cijevi namjerno je neču temeljito osušiti pa sutra opet,
--- Kraj citata ---
A zasto ces je cistiti? Ostavi je garavu kakva je. Nista joj nece biti. Eventualno provuci vatu na sipki dva-tri puta. 1.5 cm je nista na 100m.
mladjo:
pa vjerojatno da se uvjeri da je čišćenje stvarno uzrok flyera... mene moj m70 ubija nakon uljenja... tako da mu je dosuđena doživotno samo žičana četka i suha krpa(barem iznutra) zagi, jer jedino na taj način nema problema...
mbiloglav:
Upravo tako mladjo,želim se uvjeriti sto je uzrok flayera,ako je to skliska cijev ok ali hocu da znam,dosad sam
prominija 7-8 karabina u standardnim kalibrima,najvise pucam steyerom ssg 308 win kojega mi ne pada na pamet dati od sebe iz njega sam puknuo valjda sve vrste municije,tipove zrna i gramaže al na ovakav slučaj flayera nisam naišao i sad samo zelim biti siguran u uzrok tog događanja,za mene je 22-250 nova igracka al dogodila se ljubav na prvi pogled i hocu da znam na cemu sam,inače stigla je još jedna igračka 243 win sava kranj s novom bellerovom cijevi,ako netko ima iskustva nek mi preporuči dobar metak za nju,dali ima neki kojeg beller posebno dobro ljubi zagi
Nosler:
Polako,polako...jos nije zavrseno! tea
Sad ostavi tako pusku dvije nedelje pa probaj jedan metak. Tek tada ce mo znati jeli od ulja ili neceg drugog. d4
mbiloglav:
Ma naravno,upravo sam ocistio cijev kako to inace radim,znaci nisam je bas ono posusio do temelja pa cu sutra opet jedan da vidimo rezultat zagi
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju