Streljaštvo > Tehnika gađanja

Uljni hitac i početna temperatura cijevi. Uzrok flyera ?

<< < (4/32) > >>

nazime:
Ne kužim ko upucava karabin na toplu cijev! Pa kad sjediš na čeki 5 sati i dođu svinje, pukneš 1 metak da zagriješ cijev, a onda pucaš na svinje?  hao

Ry1:

--- Citat: --- zato postoji ona vecita polemika upucavati pusku na hladnu ili toplu cev
--- Kraj citata ---
ne znam gde si cuo te polemike..ocigledno nismo sedeli na istim prelima.

Kaligula, odvajas li cev od kundaka pri svakom ciscenju i ima li kondak uradjen "bedding"?

Kaligula:

--- Citat: nazime - 27. 11. 2008. 23:55:06 ---Ne kužim ko upucava karabin na toplu cijev! Pa kad sjediš na čeki 5 sati i dođu svinje, pukneš 1 metak da zagriješ cijev, a onda pucaš na svinje?  hao

--- Kraj citata ---
Kad sam rekao topla,nisam mislio reći da je pucano metak za metkom.

Pauza između hitaca je postojala ali nisam čekao da se u potpunosti ohladi.

Na +16 C razlika u pogotku između prvog i drugog nije bila tako oćita ali sad,kad su temperature osjetno niže i razlike su se povećale.

Nekima te varijacije ne igraju ulogu ( prvi mi nosi +3 gore i 2 desno ) ali mene to ubija u pojam.

Nosler:

--- Citat: Kaligula - 27. 11. 2008. 20:21:45 ---
Da je uzrok tom fenomenu loše postavljen mehanizam,onda bi se ta "greška" opetovala,ponavljala i pri sljedečim hitcima,jer to je konstantna greška,i nije mguće da se pojavljuje selektivno.

--- Kraj citata ---

Greska...vjerovatno je to problem! Citam tvoj naj noviji post i sve me podsjeca na neku neskladnocu izmedju mehanizma i kundaka. sor

Drugo,mozda nisi napravio dobar "break in" pa ti je onda rasturanje neki problem...(manje vjerovatno)...to bi onda bila konstantna greska,lose grupe sa prljavom cijevi itd.

Kaligula:

--- Citat: Ry1 - 27. 11. 2008. 23:58:56 ---
--- Citat: --- zato postoji ona vecita polemika upucavati pusku na hladnu ili toplu cev
--- Kraj citata ---
ne znam gde si cuo te polemike..ocigledno nismo sedeli na istim prelima.

Kaligula, odvajas li cev od kundaka pri svakom ciscenju i ima li kondak uradjen "bedding"?

--- Kraj citata ---

Ne odvajam cijev od kundaka.
 To sam činio samo kad sam poštelavao okidanje na karabinu i poslije više ne.
Karabin je SAKO 75 Sintetic Stainless i nisam radio bedding.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju