Streljaštvo > Tehnika gađanja

Uljni hitac i početna temperatura cijevi. Uzrok flyera ?

<< < (2/32) > >>

OldHunter:

--- Citat: Huntercro - 27. 11. 2008. 21:15:00 ---ne treba uljit cijev iznutra nego treba biti i suha u ormaru

--- Kraj citata ---
Ja (gotovo) uvijek nakon lova pušku očistim, eventualno osušim, cijev iznutra "posprejam", a izvana prebrišem masnom krpicom (od Balistolla). Zatim ide na "odmor" u zato predviđeno mjesto - metalni ormar.
Prije nego idem u lov pušku prebrišem suhom krpom izvana, a cijev (od karabina) filcanim čepićima "odmastim". I tako već godinama i SVE puške su u besprijekornom stanju.  d7  d4

Zoran:

--- Citat: Huntercro - 27. 11. 2008. 21:15:00 ---ne treba uljit cijev iznutra nego treba biti i suha u ormaru

--- Kraj citata ---

ali ako ti je ormar u podrumu i zbog velike kondenzacije, onda bi bilo bolje da je nafajtaš  gss

kmkole86:
svaka cast ciscenju cevi, i ostataku ulja od ciscenja takodje, na stranu to, problem prvog hitca ili flajera,  moze a i ne mora da se javlja,a jedan od problema je sto pri zagrevanju cevi pri opaljenju dolazi do neznatnog izduzenja cevi, nesto mizarno ali utice na preciznost i to je samo jedan od razloga. zato postoji ona vecita polemika upucavati pusku na hladnu ili toplu cev.

OldHunter:

--- Citat: Zoran - 27. 11. 2008. 21:31:15 ---

--- Kraj citata ---

ali ako ti je ormar u podrumu i zbog velike kondenzacije, onda bi bilo bolje da je nafajtaš  gss

--- Kraj citata ---
E onda lijepo kupiš onaj granulat koji na sebe "kupi" vlagu, staviš ga u ormar sa oružjem i to bi trebalo biti to.  d4

Zoran:

--- Citat: OldHunter - 27. 11. 2008. 21:44:38 ---
--- Citat: Zoran - 27. 11. 2008. 21:31:15 ---

--- Kraj citata ---

--- Kraj citata ---
E onda lijepo kupiš onaj granulat koji na sebe "kupi" vlagu, staviš ga u ormar sa oružjem i to bi trebalo biti to.  d4

--- Kraj citata ---

ja imam termostat sa fenom ugrađen!  :bunny:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju